Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Egészség magazin: minden ami az egészséges életmód kialakításához és fenntartáshoz szükséges

Ne kapjunk a hajunkhoz hiába! - a hajhullás okai

Szabados Pál
Szabados Pál
2022.11.17 08:47
Ne kapjunk a hajunkhoz hiába! - a hajhullás okai

A hajhullás nem csak a kopaszodó férfiak problémája. A változókor közeledtével egyre több nő panaszkodik arról, hogy észrevehetően hullik a haja, és ez ellen tenni szeretnének!

Nekik szól ez a cikkünk!



Ősszel gyakoribb


Jó, ha tudjuk, hogy az évszakok változása hajunkra is hatással van. Ősz elején több hajszálunk hullik ki, mint nyáron, ami teljesen természetes jelenség. Ezt nevezzük őszi hajhullásnak.

Ekkor a kihulló haj mennyisége 60-80 szál lehet naponta.

Ez a fokozott hajhullás nem tarthat tovább egy-másfél hónapnál. Sok esetben azonban másról van szó.

Figyelmeztető jel is lehet


A hajunk gyakran elsőként jelzi, ha valamilyen belső, rejtett probléma áll fenn szervezetünkben. Férfiaknál gyakori a férfi nemi hormonhoz (a tesztoszteronhoz) köthető hajhullás, ami már örökletes tényezők miatt akár fiatalon elkezdődhet.

Változókor – azok a bizonyos hormonok


A tesztoszteron hormonhoz köthető hajhullás a nőknél is előfordul, akár már a húszas-harmincas éveiktől kezdve.

A változókorban, illetve a menopauza után mivel csökken az ösztrogéntermelés és magasabb lesz a tesztoszteron hormon aránya, ekkor is kialakulhat hajhullás, ami nagyon zavaró lehet.

Étrendi okok


A tesztoszteronszint növekedése nőknél nem csak a változókorral járó hormonális változások miatt következhet be. Ez akkor is megtörténik, ha sok cukrot, gyorsan felszívódó szénhidrátot eszünk, ilyen étrenden élünk. Ekkor a petefészkek több tesztoszteront termelnek a keleténél. Így ez is lehet a fokozott hajhullás oka. Ezen csak az étrend megváltoztatásával lehet javítani.

A hormonrendszer és a magas vércukorszint közötti összefüggésről írok a Kulcs a hormonokhoz című könyvben.

Ebből a könyvből könnyen megérthető ez a folyamat, és azt is leírtam a könyvben, hogyan módosítsuk az étkezésünket, hogy kijavítsunk a káros hormonhatásokat.


Túl kevés fehérjét eszük


Nagyon gyakran előfordul, hogy kevés a fehérje, a jó minőségű hús, hal az étkezésünkben.  Mivel ez nagyon sok embert érint, azért a Vitalissimo egészség webáruház kínálatában megtalálható az Amino Primo Aminosav Komplex. Ez a termék leghatékonyabban biztosít minden fontos aminosavat a szervezetünknek, mégpedig tökéletes arányban.

A fehérjék építőkövei az aminosavak, és ezek fontosságáról egy jól érthető kis könyv is elérhető a webáruházunkban.


Tápanyaghiány


A hajhullást oka lehet még cink- és vashiány, a vérszegénység, valamilyen gyulladás, bakteriális fertőzések, illetve pajzsmirigy-betegség is.

Éppen ezért nagyon fontos ezekre a problémákra is kitérni, és kideríteni, hogy érintettek vagyunk-e.

A pajzsmirigyproblémákkal ebben a cikkben foglalkozunk.


További Vitalissimo megoldások


A Vitalissimo webáruházban sokféle hajat tápláló, vagy éppen pajzsmirigyműködést javító készítmény érhető el.

Íme néhány, amit kiemelek a termékkínálatunkból:

Méltán népszerű termék a svéd folyékony vitamincsaládból a haj, bőr és köröm folyékony vitamin kollagénnel készítmény. A „Swedish Nutra Hair, Skin & Nails” folyékony vitamin megszünteti a bőr-, haj- és körömproblémákat. Kiemelkedően hatékony, mivel a kollagén mellett hialuronsavat is tartalmaz. Bőröregedés-gátló, ránctalanító és bőrfeszesítő tulajdonságú, továbbá energizál és hozzájárul a gyors sebgyógyuláshoz.

A másik ajánlott termék a G&G márkájú öregedésgátló komplex készítmény, ami minden olyan vitamint, ásványi anyagok és nyomelemet és más hatóanyagokat is tartalmaz, amelyeknek hatása ellensúlyozza a kor előrehaladtával járó folyamatokat.

Kattints ide, itt találsz még nagyszerű termékeket
a hajad és bőröd táplálására és regenerálása!


Őrizd meg hajad, fordíts vissza a hajhullást!