Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Pajzsmirigy sztori - tisztázzuk végre

Testszerviz életmód
Életmódváltás
Szív és érrendszer
Pajzsmirigy
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2022.08.10 13:42
Pajzsmirigy sztori - tisztázzuk végre

Sokadszor merült fel az utóbbi időkben, hogy "szedem a pajzsmirigyre felírt gyógyszert és mellette lehet-e bármit is szedni?"

Illetve, hogy a "gyógyszerek meggyógyítják-e a pajzsmirigy alulműködésemet?" Akkor ezt most tegyük tisztába!

Végtelen pajzsmirigy történet

A pajzsmirigy alulműködés az orvostudomány szerint a pajzsmirigynek a közvetlen betegsége, aminek egyik gyakori oka lehet a nyakunknál levő szerv gyulladása.

A betegség megállapítása a vérből történő hormonszintek maghatározásával történik, mely során az agyalapi mirigy által termelt TSH (pajzsmirigy működést serkentő hormon), illetve a pajzsmirigy hormonok szintjét határozzák meg.

A pajzsmirigy-alulműködésre a magas TSH szint és az alacsony pajzsmirigy hormonszint utal. Az orvos ezen kívül még ultragangos vizsgálat is kér, hogy megismerje a pajzsmirigy pontos állapotát.

A pajzsmirigy-alulműködés orvosi kezelése elsősorban hormonpótlással történik. A kezelés során az adagot személyre szabottan szakorvos állítja be. A TSH szint követése szolgáltat információt a kezelés eredményességéről, a gyógyszeradag szükség szerinti módosításáról.

A betegek oldaláról gyakori vélemény, hogy a beszedett gyógyszer meggyógyítja a pajzsmirigyüket. Ez azonban nincs így, mivel a gyógyszer a mirigy által nem elegendő hormontermelést egészíti ki.

Ennek megfelelően ezt a gyógyszeres kezelést a beteg élete végéig fenn kell tartani.

Ahhoz, hogy pontosan megérsük, hogy miről van szó, jó, ha tudjuk, hogy a pajzsmirigyünk pontosan milyen hormonokat termel.

A pajzsmirigyünk egy inaktív, azaz a sejtek működésére hatástalan 4 db jódatomot tartalmazó hormont, a tiroxint termeli. Ahhoz, hogy a sejtjeink anyagcseréje jól működjön egy 3 jódatomos hormonra, a trijód-tironinra van szükség. Ezt az átalakítást a májunk, a veséink és az izmaink végzik.

Az átalakításhoz szelénre is szükség van. A szelén egy fontos nyomelem, ami a jódhoz hasonlóan szükséges a pajzsmirigyhormonok termelődéséhez és hatásosságához.

Éppen ezért annak ellenére, hogy az orvos utasításait betartva valaki az alulműködő pajzsmirigyére szedi a tiroxin (4 jódatomot tartalmazó hormonforma, T4) pótlást, még sokat kell tennie annak érdekében, hogy a fentiekben leírt 3 jódatomos hormonformára (trijód-tironin, T3) történő átalakítás is jól működjön.

Hiszen hiába van a vérben a gyógyszeres kezelésnek hála elég tiroxin (T4), attól még nem biztos, hogy elég hatásos hormon (T3) jut el a sejtekhez.

A gyógyszeres kezelés nem kezeli a pajzsmirigy alulműködés alapvető okát, hanem a homron hiányt pótolja.


A pajzsmirigy hatása a szervezetre - agyműködés, pulzus, erőkifejtés, légzés, csontok szilárdsága, menstruációs ciklus, testsúly

Éppen ezért a Vitalissimo Testszerviz webáruház a Myrobalan termékcsalád készítményei közül a Tiroglan pajzsmirigy-alulműködés elleni gyógynövény-komplex-szel segíti a pajzsmirigyüknek valóban támogatni akarókat.

Mi ez a készítmény és miért különleges?

A termékben található gyógynövény-komplex speciális módon összeválogatott és összeállított természetes növényi hatóanyagokat tartalmaz. A készítmény pajzsmirigyserkentő, regeneráló hatású, és a benne található 14-féle gyógynövény támogatja az alulműködő pajzsmirigy működését és vitalitását. A termék mellékhatásmentes, vegán, tejmentes és gluténmentes, így a speciális étrendet tartók és bizonyos allergiákban szenvedők számára is fogyasztható.

Rendeld meg itt a saját Tiroglan termékedet!


Ez a készítmény – mivel hormonmentes – az orvos által felírt gyógyszer mellett is problémamentesen folyamatosan szedhető a terméktájékoztató szerint.

Tehát nem elég az orvos által felírt gyógyszer, annak hatásosságáról is gondoskodni kell. A készítmény természetesen nem helyettesíti a kapott gyógyszert, de a készítmény rendszeres szedése következtében a gyógyszer adagolását időről-időre felül kell vizsgálni. Ezt csak orvos teheti meg!

Aki a fenti termék mellett még mással is szeretné támogatni az alulműködő pajzsmirigyét, annak ajánlhatók a Wise Tree Naturals alábbi készítményei is:

WTN Jód és szelén komplex

vagy a

WTN Szelén komplex

Azt, hogy a jódot is tartalmazó készítményt válaszd-e, kérjük beszéld meg az orvosoddal.
A szelén tartalmú termék bárkinek ajánlható a Tiroglan mellé.

Légy tudatos, és ne hagyd támogatás nélkül a pajzsmirigyed! A gyógyszer nem elég!