Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Reflux - a gyomorsav "savazása"

Testszerviz termék
Kulcs könyvek
Testszerviz életmód
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2022.09.09 11:47
Reflux - a gyomorsav "savazása"

A reflux olyan gyakori panasz, hogy megéri a TV-ben reklámozni az úgynevezett „savlekötő” gyógyszereket. Ez nem is csoda, hiszen a házipatika.hu weboldal olvasható cikk szerint Magyarországon minden második ember érez rendszeresen vagy időnként gyomorégést, a reflux egyik jellegzetes tünetét.

Tényleg hatékonyak ezek a szerek erre a panaszra?

A refluxról az orvosi meghatározása alapján akkor beszélhetünk, amikor gyomorsavval és esetleg más emésztőnedvekkel elkeveredett gyomor- és nyombél-tartalom a rendes haladási iránnyal ellentétesen mozog és visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket, akár nyálkahártya-gyulladást is okoz. Ekkor a refluxban szenvedő gyomorégést, szegycsont mögötti égő fájdalmat vagy fulladás-érzést tapasztal.

Az orvosok szerint a reflux oka a nyelőcső alsó szakaszán a gyomorszájnál levő körkörösen futó, mintegy 4 cm hosszú záróizom alapvetően zárva van, és csak arra a rövid időre nyílik meg, míg a nyelőcső felől érkező falat áthalad rajta, hogy a gyomorba jusson.

Reflux, azaz visszafolyás esetén ez az izomgyűrű az alulról jövő hasűri nyomás hatására is kinyílik, és fölfelé engedi a gyomortartalmat.

Ez a visszafolyás az alsó záróizom gyengesége, illetve a megnövekvő hasűri nyomás vagy e kettő együttes hatása miatt jön létre.

Ezek szerint a refluxnak nem igazán sok köze van a gyomorsav savasságához, hiszen itt a gyomor és a patkóbél közötti záróizomról és a megnövekedett hasűri nyomásról van szó.

Mitől nőhet meg a hasűri nyomás?

Aki puffadást érez étkezés után, annak nem igazán kell magyarázni ezt az érzést.

Mitől „gyengül el” a gyomor és a patkóbél közötti kapu? Erre nincsenek orvosi válaszok.

Amikor a gyomorsav kevés, akkor a gyomor összehúzódik, hogy a gyomorsav keveredjen az emésztendő étellel. Ez is egyfajta nyomás a záróizmokra.

Tehát a reflux oka lehet a kevés, vagy nem elég savas gyomorsav is.

Így a savlekötők nem megoldják a problémát, hanem csak elfedik a problémát.Az eltelt évek alatt Testszerviz 3 hónapos konzultánsi programján részt vett több mint 3500 ügyfélnek a tapasztalatai alapján bátran állíthatjuk, hogy a hasi puffadás és a reflux között valóban erős a kapcsolat, és amikor valakinek a helyes étrend kialakítása, és a bélflóra támogatása következtében megszűnnek az emésztési panaszai, csodák csodája, a reflux is eltűnik.

Éppen ezért, nagyon fontos, hogy mindenki, aki refluxban szenved kezdjen bele az életmódváltásba, szerezze meg az a tudást vagy konzultánsi segítséget, ami ehhez kell.

A Testszerviz Vitalissimo webáruház számos olyan termékkel támogatja a puffadás csökkentését és a bélflóra helyreállítását, ami hozzájárul a sikerhez.

Íme a legfontosabbak:

  1. A glutén elhagyásának támogatására az Éleskamra gluténmentes lisztmegoldásait ajánljuk.
  2. A reflux tüneteinek enyhítésére MYROBALAN REFLUX ELLENI GYÓGYNÖVÉNY készítmény ajánljuk.
  3. Az emésztés javítására ugyancsak a MYROBALAN termékcsaládból az emésztést serkentő gyógynövényes kapszulát ajánljuk.

A bélflóra javítása érdekében:

  1. Mester Károly által kifejlesztett HERBAFULVO ESSENCIA készítményt ajánljuk.
  2. Az Emóció 7.84 élőflórát tartalmazó, magas antioxidánstartalmú italt is ajánljuk, amely a bélflóránkat és immunrendszerünket is támogatja.
  3. A WTN Bélflórabarát étrend-kiegészítő szintén támogatja a bélflórát, és létrehozza a baktériumok megfelelő egyensúlyát a bélrendszerben.

Használja ki a Testszerviz megoldásait, és éljen a fenti lehetőségek közül többel, hogy hatékonyan javíthasson az emésztésén és az egészségén!