Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Karácsonyi vegán golyók

Marianna receptek
Desszertek
Gluténmentes
Cukormentes
Karácsony
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Mányik Mariann
2022.12.22 09:20
Karácsonyi vegán golyók

Kedves Peti! Olyan falatnyi egészséges desszertek receptjét szeretném megosztani a kedves Testszerviz követőkkel, amik a Karácsony előtti utolsó hajrában gyorsan elkészülnek, sokoldalúan felhasználhatóak és nem mellesleg nagyon finomak.


Ajándékba bátran készíthetünk ilyen kis szeretet édességeket sütiboxokba rejtve és az ünnepi asztalon is szépen mutatnak, kívánatosak. Egy kiadós ünnepi étkezés után, amikor a süti már nem csúszik, mégis vágyunk valami finom édességre, egy-egy ízes golyócska bőven kielégíti a desszert iránti igényünket.

 

Mindegyik golyó alapja aprítóban finomra darált glutén és cukormentes keksz.

Karobporos light Ferrero Rocher

Hozzávalók:

  • 100 g keksz 
  • 1 ek eritrit
  • 1 ek karob por
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 100 ml kókusztej
  • 100 gr törökmogyoró
  • 80 g földimogyoró (sótlan)

Elkészítése:

A kekszet aprítógépben daráljuk. A mogyorókon kívül a többi hozzávalóval összedolgozzuk.

Kis golyókat formálunk, mindegyik közepébe 1 szem blansírozott, pörkölt törökmogyorót teszünk. Őrölt földimogyoróba hempergetjük.

 

Raffaello

Hozzávalók:

  • 100 g keksz
  • 1 ek eritrit
  • 100 gr kókuszreszelék
  • 100 ml kókusztej
  • 100 gr pörkölt mandula
  • 1 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítése:

A kekszet megdaráljuk, a kókuszreszelék 2/3-ával és az erythrittel összekeverjük. A vanília kivonattal és a kókusztejjel formázható masszát gyúrunk belőle. Golyókat formálunk, mindegyik közepébe 1 szem pörkölt mandulát rejtünk és a maradék kókuszreszelékbe meghempergetjük.

 

Fehércsokis- vegán mascarponés-aszalt vörös áfonyás golyó

Hozzávalók:

  • 100 g keksz
  • 1 ek eritrit
  • 100 gr cukormentes fehér csokoládé
  • 2 evőkanál mandulatej
  • 50 gr. szárított vörösáfonya
  • 100 gr vegán mascarpone (kb. 2 nagy evőkanálnyi)
  • kevés mandulaliszt

Elkészítése:

A kekszet aprítógépben finomra daráljuk, a vörösáfonyával elkeverjük. A csokit a növényi tejjel mikróban felolvasztjuk és a mascarponéval együtt a keksz alaphoz keverjük. A masszából kis golyókat formázunk és mandulalisztben megforgatjuk.

 

Ismét szeretettel küldöm a recepteket és egyben Boldog, szeretetteljes Karácsonyt és egészséges, finom ételekben bővelkedő ünnepeket kívánok Mindenkinek!

Marianna

Marianna további receptjeit itt találod!

Glutén és cukormentes élelmiszerekhez, alapanyagokhoz kattints a képre!