9:00 - 17:00 KÖZÖTT ITT VAGYUNK. KÉRDÉSED VAN?

HÍVJ MINKET, SEGÍTÜNK+36-30/737-4359

Vitalissimo Egészséges Receptek

Házi isler gluténmentesen

Desszertek
Gluténmentes
Testszerviz életmód
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Szentmikóssy Éva
2022.06.07 15:38
Házi isler gluténmentesen

Az esetek 90%-ban a gyorsan főzzünk vagy süssünk valamit elképzelést támogatom, de vannak napok, amikor van kedvem, és időm alkotni, kísérletezni, és ilyenkor születnek a mi konyhánkban is időigényesebb desszertek.

Nem emlékszem, mikor ettem utoljára islert, de azt tudom, hogy anno egy évtizeddel ezelőtt imádtam.

Íme egy olyan változat, amely jól beilleszthető különféle ételérzékenységek esetén.

Hozzávalók:

Elkészítés:

mindent összekevertem, össze gyúrtam, pihentettem 20 percig, nyújtottam, kis pohárral kiszaggattam, 40 perc alatt alsó felső sütésen megsütöttem.

Töltelék:

Nálunk sosincs itthon lekvár, egészen egyszerűen nem fogy, nem vagyunk édes szájúak, és nincs is mire rákenjük.

Ezért kétévente egy alkalommal, amikor lekvárra lenne szükségem, akkor aszalványokkal helyettesítem.

Amilyen aszalványom van itthon, beázatatom meleg vízbe 20 percre, leöntöm róla a vizet, és aprító gépben 1 ek vízzel pépesítem.

Most nem volt itthon aszalt barackom, csak egy kis mazsolám, datolyám és tőzeg áfonyám, így ezeket áztattam, aprítottam addig, míg dzsem állagot nem kaptam.

A kész tallérokat megkentem a masszával.

Csoki máz

Bevallom a csoki az, amivel sokat próbálkozom, és eddig ez sikerült a legjobban.

Hozzávalók:

120 g eritrit - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/spd/ML087123/TRENDAVIT-ERITRIT-500g 

30 g kókuszolaj  https://www.testszervizwebaruhaz.hu/BARCO-KOKUSZOLAJ-VODROS-1000-ml 

10 g VCO kókuszolaj - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/spd/912276/NATURE-COOKTA-VCO-SZUZ-KOKUSZOLAJ-250ml 

50 g víz

2 ek kakaó por - https://www.testszervizwebaruhaz.hu/Biomenu-bio-perui-kakaopor 

120 g tejpor

Az eritritet, a kókusz olajokat, a vizet, és a kakóport nagyon alacsony hőfokon elkezdem főzni. Amikor felforr, és kezd egy kicsit sűrűsödni, teszek hozzá tejport.

Fontos hogy folyamatosan kevergetem mindeközben a masszát, és amint minden tejpor benne van, leveszem a tűzről.

Még meleg volt a massza, amikor evőkanállal a már összeragasztott tallérokra csurgatom.

A tallérok alatt egy szilikon lapot helyeztem el, annak érdekében, hogy a maradék csokit is hasznosítani lehessen könnyen.

A csokimáz nagyon szépen csillogó lesz, ahogy ez a képen is látszik.

Köszönjük a receptet és a fotót Szentmiklóssy Évának!

További Éléskamra Megoldás Lisztekhez kattints ide, vagy a képre!