Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Vitalissimo Egészséges Receptek

Feketekagylós paela

Marianna receptek
Főételek
Gluténmentes
Laktózmentes
Egészséges táplálkozás
Cukkini
Szűrés törlése
Mányik Marianna
2022.08.05 13:55
Feketekagylós paela

A nyár az utazások, a kikapcsolódás, a feltöltődés, élmények befogadásának időszaka. Az ekkor átélt pillanatokra sokáig meleg szívvel emlékezünk, szép emlékként újra felidézzük őket és boldogságot, nosztalgiát érzünk. Visszavágyunk abba a közegbe, kultúrába, társaságba, ami akkor magával ragadt és bevéste magát a lelkünkbe. Ugye ismerős?

Egy ilyen pillanat ihlette az alábbi ételemet, amely Nizzához kötődik és ahová szinte naponta vagdaljuk a cetlit, hogy mikor térünk vissza ismét.

Fekete kagylós fitt paella

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg fekete kagyló
  • 3 db babérlevél
  • 10 dkg basmati rizs
  • 10 dkg zöldborsó
  • 2 db baby cukkini
  • 5 db koktélparadicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 csipet sáfrány
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld és kakukkfű
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • Só, frissen őrölt bors és chili, olívabogyó ízlés szerint

Elkészítése:

A rizst 10 percre beáztatjuk, majd leszűrjük. A hagylót a bajszától megtisztítjuk és a héján levő lerakódásokat lesikáljuk. Forró vízzel felöntjük, fél fej vöröshagymát szálaira vágva és a babérlevelet hozáadva lefedve 6 percig főzzük. Ennyi idő pont elég, hogy a héjai kinyíljanak és megfőjön.

A vaj- olívaolaj keverékén megdinszteljük a maradék vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát és a chilit. Megfuttatjuk rajta  rizst, majd - a citrom kivételével - hozzáadjuk a többi fűszert is. A koktélparadicsomot félbe vágjuk, a cukkinit felkockázzuk és a zöldborsóval és az olívabogyóval együtt a rizshez keverjük. Felöntjük a borral, a kagyló főzővizéből 100 ml-rel, és puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel, esetleg alaplével újra felöntjük. Közben a kagylót megtisztítjuk a héjától és a paellához adjuk. A végén meglocsoljuk a citrom levével és tálalás előtt fedő alatt 5 percig gőzöljük. Friss petrezselyemzölddel, kakukkfűvel, a citrom reszelt héjával, esetleg metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Garantáltan csodás ízélményben lesz része annak, aki elkészíti.

Szeretettel: Mányik Marianna

A receptet hálásan köszönjük Mányik Mariannának!

Marianna további receptjeihez kattints ide!