9:00 - 17:00 KÖZÖTT ITT VAGYUNK. KÉRDÉSED VAN?

HÍVJ MINKET, SEGÍTÜNK+36-30/1905017

Vitalissimo Egészséges Receptek

Diós krémes

Ketkes.com
2022.03.04 10:55
Diós krémes

Krémes ezerlepos, francia, hagyományos és megannyi változat! Most egy új módon elkészített bámulatos finomságot mutatunk!

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukorral egyenértékű 1:4 édesítőszer (2 evőkanál)
  • 6 evőkanál darált dió
  • vaníliaaroma

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 10 evőkanál cukorral egyenértékű 1:4 édesítőszer (2.5 evőkanál)
  • 375 g vaj
  • 2 teáskanál instant kávépor
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére:

  • 4 evőkanál cukorral egyenéretékű 1:4 édesítőszer (1 evőkanál)
  • 6 dkg dió

Elkészítése:

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben az édesítőt is belekavarjuk. Amikor a hab kemény hozzáadjuk a darált diót és vaníliaaromával ízesítjük.
  2. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 x 32 cm-es tepsit és a massza felét belesimítjuk, 180 fokos sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük. A tészta másik felével is így járunk el.
  3. Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját az édesítőszerrel kikavarjuk és lassú tűzön főzni kezdjük, mikor krémessé válik, levesszük a tűzről. A vajat a kávéporral és a kakaóval kikavarjuk, amikor a tojáskrém kihűlt, kanalanként hozzáadjuk.
  4. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele.
  5. Az édesítőszert karamelizálni kezdjük, hozzáadjuk a vágott diót, majd nedves fóliára öntjük és mikor kihűlt, apró darabokra vágjuk, a sütemény tetejére szórjuk.

Forrás - ketkes.com