Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

WTN Máriatövis komplex csepp
WTN Máriatövis komplex csepp
4 158 Ft

WTN Máriatövis komplex csepp

Mire jó a máriatövis és melyek a hatóanyagai?

A máriatövis támogatja az epe- és májműködést, csökkentheti a koleszterinszintet, valamint részt vesz a májsejtek regenerációjában is. Ezen kívül a fő hatóanyagának erőteljes antioxidáns, gyulladáscsökkentő és -gátló, immunmoduláns és daganatmegelőző hatást is tulajdonítanak. A legtöbb ember, a máriatövis fő hatóanyagaként a szilimarint ismeri. Az már kevésbé köztudott, hogy a szilimarin, nem egy hatóanyag, hanem egy flavonolignán-komplex (13 különböző flavonolignán típust foglal magába), amelynek a máj tekintetében a fő aktív alkotóeleme a szilibin (szilibin A és szilibin B keveréke).

A máriatövis szilimarin vagy flavonolignán-komplex koncentrációja rendkívül széles skálán változhat. Befolyásolhatja a talaj minősége, a csapadék mennyisége, valamint a földrajzi-, éghajlati- és mezőgazdasági tényezők is. Utóbbi esetében lényeges szempont például az is, hogy a magokat mikor vetették el, mikor voltak öntözve és a betakarítás a növény mely fejlődési szakaszában történt. Különböző fejlődési szakaszokban ugyanis megfigyelték, hogy változik a szilibin koncentráció, például virágzáskor betakarított növény esetében csökkent értéket azonosítottak. Ezen változók hatásának a kiküszöbölése miatt célszerű, minden esetben olyan készítményt választani, ami standardizált kivonatként tartalmazza a szilimarint és a szilibint.

4 158 Ft
Részletek

Májműködés és májvédelem támogatása liposzómába zárt szilibinnel és szilimarinokkal!

A máriatövismag kivonatokból készült termékek minősége igen eltérő tud lenni. Vannak teljesen hatástalanok is, mert a jó minőség biztosításához több dologra érdemes figyelni:

I. A májműködés szempontjából nem a szilimarinok, hanem a szilibinek a fő hatóanyagok.

II. Az egészség szempontjából nem mindegy, hogy milyen oldószerrel készül a kivonatolás.

III. Alapból a szilimarinok, így a szilibinek is gyenge biohasznosulással rendelkeznek, így ha ezeket a hatóanyagokat, valamilyen biohasznosulás-növelő technológia is kíséri, az mindenképpen javítja a hatóanyagok hasznosulását és így a termék minőségét.

 

Ezt érdemes tudni a hatóanyagok minőségéről

A különböző minőségi szintek a következők:

1. A legkisebb hatékonyságúak a máriatövis őrletek. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat.

2. A standardizált kivonatok, ahol 10-80% szilimarin koncentráció a garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin.

FONTOS: A szilimarint 13 különböző flavonolignán alkotja, amelyek közül a szilibin a legfontosabb a májműködés szempontjából. A szilibin koncentrációja viszont igen széles tartományokban változik, akkor is, ha az adott kivonatban garantált a 80%-os szilimarin koncentráció. Ez a széles tartomány azt jelenti, hogy vannak olyan kivonatok, amelyekben 0% szilibin van (helyette vannak más szilimarinok) és olyanok is, ahol a 80% szilimarinból 61% a szilibin. Nyilván ez utóbbi kivonat lesz a leghatékonyabb.

3. Olyan standardizált kivonatok, ahol a szilimarinok mellett a szilibinek koncentrációja is garantált. Jellemző jelölése a címkéken: máriatövis kivonat, 80% szilimarin, 30% szilibin.

4. Olyan termékek, amelyekben a szilibinek koncentrációja a legnagyobb, hiszen a májtámogatást illetően szilibin A és B a fő hatóanyagok, nem pedig az egyéb szilimarinok. Ez esetben tehát a szilimarinok csak egy stabilizáló mátrixot adnak a szilibinek köré.

 

Összességében tehát a WTN máriatövismag komplex:

 • Garantáltan nagy szilibin koncentrációval rendelkezik
 • Etil-alkohollal lett kivonatolva, mert ez esetben nem maradnak az anyagban egészségkárosító oldószermaradványok.
 • A biohasznosulás növelése végett a hatóanyagokat liposzómába zártuk.
 • Az összes használt technológiai segédanyag növényi alapú, kiváló minőségű, sokszor bio növényekből készült kivonat.
 • Tartósítószer-mentes! A termék eltarthatóságát lizin aminosavval és kevert tokoferolokkal biztosítjuk.
 • Vegán termék!

 

Mit érdemes tudni a máriatövismag olajokról?

A máriatövis magjának májra gyakorolt gyógyító hatása közismert, ugyanakkor érdemes tudni, hogy a fő hatóanyagok nem zsíroldékonyak. Tehát a máriatövismag-olajban sokkal kisebb koncentrációban vannak jelen az ebből a szempontból legfontosabb hatóanyagok (szilimarin/szilibin), mint pl. egy alkoholos vagy acetonos kivonatban.

 

Mi az a liposzóma és mire jó?

A liposzóma egy kettős foszfolipid réteggel körülhatárolt gömb, ami kifelé és befelé hidrofil tulajdonságokkal rendelkezik. A zsíroldékony hatóanyagok csakis a két foszfolipid réteg között, a vízoldékonyak pedig csak a belső burokban helyezkedhetnek el.

A gyártástechnológia sajátosságai és korlátai miatt a liposzómák nem alkalmasak arra, hogy a vízoldékony hatóanyagok biohasznosulását érdemben megnöveljék (maximum 10%-kal). A liposzómás technológia csak zsíroldékony hatóanyagokra használható és ott is technológiai korlát, hogy a zsíroldékony hatóanyagok alkalmazott koncentrációnak kicsinek kell lennie.

Forrás: Wise Tree Naturals

 

Felhasználása:

 • Ajánlott mennyiség: napi 3 pumpányi folyadék nyelv alá fújva.
 • Lehetőség szerint az első főétkezés előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vagy étkezés után.
 • Minden esetben határozott mozdulattal kell lenyomni a pumpát!
 • Használat előtt felrázandó!
 • A máriatövis enyhén ösztrogénes hatású gyógynövény, éppen ezért mi a női ciklushoz igazított alkalmazását javasoljuk - a ciklus első felében, a menstruáció első napjától az ovuláció bekövetkeztéig (kb.14-16. ciklusnap).

Adatok
Kiszerelés
50 ml
Adag
kb. 2 - 4 havi adag
Termék típusa
folyékony
Étrend
Vegán
Mentes
Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Hormonmoduláns-mentes, Ásványiolaj-mentes
Gyártó
Wise Tree Naturals
Cikkszám
943333
Tömeg
70 g/db
Összetevők
WTN Máriatövis komplex csepp

Összetevők: tisztított víz, organikus glicerin, máriatövismag kivonat, gliceril/citrát/laktát/linoleát/oleát, lecitin, etil-alkohol, máriatövismag-olaj, kevert tokoferolok, xantángumi, lizin aminosav, citromsav.

 

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN Máriatövis komplex csepp).

Aktív komponens:

1 adagban (3 pumpányi)

Szilibin A és B (Máriatövismag kivonatból)

26,2 mg

Egyéb szilimarinok (Máriatövismag kivonatból)

16,8 mg

Használat
WTN Máriatövis komplex csepp használati javaslat:
 • Ajánlott mennyiség: napi 3 pumpányi folyadék nyelv alá fújva.
 • Lehetőség szerint az első főétkezés előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vagy étkezés után.
 • Minden esetben határozott mozdulattal kell lenyomni a pumpát!
 • Használat előtt felrázandó!
 • A máriatövis enyhén ösztrogénes hatású gyógynövény, éppen ezért mi a női ciklushoz igazított alkalmazását javasoljuk - a ciklus első felében, a menstruáció első napjától az ovuláció bekövetkeztéig (kb.14-16. ciklusnap).
Figyelmeztetés
 • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
 • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.
 • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.
 • Laktáció és terhesség alatt fogyasztása nem javasolt.
 • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!
 • A folyadék alapú étrend-kiegészítők használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az összetevőkkel szembeni érzékenység kizárása végett. A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas, mert ott nagyon vékony és érzékeny a bőr.
 • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.
 • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele tejalapú készítményekkel!
 • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.
 • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek