Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

WTN Kolin Krém 100 ml
WTN Kolin Krém 100 ml
4 480 Ft

WTN Kolin Krém 100 ml

WTN Kolin Krém 100 ml
WTN Kolin Krém 100 ml

A kolin az agy kognitív működésének támogatója és az egészséges magzatkori idegrendszeri fejlődés elsődleges védelmezője.

Elősegíti a szellemi funkciók optimális és hosszútávú fenntartását, rehabilitációját és a várandósság során megelőzheti bizonyos idegrendszeri fejlődési rendellenességek kialakulását.

4 480 Ft
Részletek

A kolin egy, a B-vitamin családba tartozó, alapvető fontosságú tápanyag, amely támogatja a máj és az agy működését, az idegrendszer és az izmok egészségét és a normális anyagcsere fenntartását. A sejtjeinknek szükségük van kolinra az optimális működésük megőrzéséhez, a neurotranszmitterek szintéziséhez és a sejtmembránok működéséhez. „Memóriavitaminnak” is nevezik, mert jelentős szerepet tölt be az agy és az idegsejtek működésében. A kolin az egészséges idegrendszeri működés kulcsszereplője is, mivel segít szabályozni a DNS termelését.

Kolin szükséges a szervezetünk által előállított acetilkolinhoz is, ami egy neurotranszmitter a szív- és érrendszer, a memória, a hangulat, és más agyi és idegrendszeri funkciók szabályozásában.

Intenzíven sportolók számára szintén fontos támogatást jelent, javítja ugyanis az izomsejtek közötti kommunikációt, ezáltal erősíti az állóképességet, illetve támogatja a zsírbontást is.

Szervezetünk bizonyos mértékben képes előállítani a kolint, ám a táplálékból bekerülő kolinnak is nagy szerepe lenne az optimális mennyiség eléréséhez. Ám az elmúlt évtizedek étkezési tendenciáiban (pl. vegetáriánus, vegán táplálkozás) háttérbe szorultak az olyan jelentős kolinforrások, mint a tojás, a máj és a vörös húsok. Ebből adódóan általában mindenkire az optimálisnál alacsonyabb kolin szint jellemző, pedig hiánya olyan problémákat okozhat, mint az idegrendszeri, izom- vagy májkárosodás, nem alkoholos eredetű zsírmáj vagy a várandós nők esetében, a magzatot érintő, akár velőcső záródási és egyéb fejlődési rendellenességek kialakulása.

Miért érdemes kolint pótolni?

- Elősegíti, hogy az agy minél hosszabban megőrizze egészséges állapotát és megfelelő működését,

- idegendszervédő hatása van, fokozza vagy csökkenti az idegsejtek közötti kapcsolatokat az optimális működés érdekében,

- „memóriavitamin”, vagyis erősíti a memóriát, támogatja az agyi funkciókat,

- támogatja az idegsejtek egészséges működését, a mitokondriumok - a sejtek energiatermelő központjának – egészségét,

- növeli a mentális energiát, elősegíti a tanulást, koncentrációt, és a kognitív teljesítményt,

- csökkenti az időskori memóriazavarok tüneteit, javítja a memóriafunkciót, verbális képességeket, fokozza az agy energiafelhasználását és az idegsejtmembránok újjáépülését,

- segíthet az időskori kognitív károsodások megelőzésében és kezelésében (pl. Alzheimer-kór, Parkinson-kór), szenilis demencia állapotok lassításában,

- jó eredménnyel segít a stroke, agyvérzés, agyi ischemia kiegészítő kezelésében, fejsérülésekből származó kognitív zavarok kezelésében, agyvérzés utáni rehabilitáció támogatásában,

- növeli a pozitív hangulatért, motivációért felelős dopamin hormon szintet.

 


Adatok
Gyártó
WiseTree Naturals
Kiszerelés
100 ml krém
Termék típusa
krém
Kinek ajánljuk?
nők, férfiak, 50 felett
Mentes
Gluténmentes, Laktózmentes, Ásványiolaj-mentes, Szójamentes
Cikkszám
570111
Hasonló termékek