Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Tenmag silymarin forte kapszula 60 db
Tenmag silymarin forte kapszula 60 db
7 764 Ft

Tenmag silymarin forte kapszula 60 db

Intenzív májvédelem Máriatövis kivonattal. A sylimarin a máriatövis legfontosabb hatóanyaga, több vegyület összefoglaló neve.

A máriatövis a mediterráneumból származó növény. A sylimarin gyógyászati felhasználása mintegy 2000 éves múltra nyúlik vissza. A máriatövis termését főképpen máj és epebetegségek kezelésére alkalmazták. A silymarin a máriatövis bóbita nélküli érett termésében található, ami pozitív hatással bír a máj károsodásának kivédésében, illetve a kialakult megbetegedések enyhítésében.

7 764 Ft
Részletek

Tudta-e?


A máj fokozott védelme kiemelkedően fontos a mindennapokban. Számos anyagcsere funkcióért és élettani folyamatért felelős szerv, mint például az epetermelés, energiatermelés, vitaminok raktározása, szénhidrátok, fehérjék, lipidek anyagcseréje.

A 21. században életmódunknak köszönhetően a májnak nagy kihívásokkal kell megküzdenie, hiszen rengeteg méreganyag jut szervezetünkbe a növényvédő szerek, adalékanyagok, ipari tevékenységek, közlekedési szennyeződések által, nem beszélve az alkoholfogyasztásról és a dohányzásról, illetve gyógyszerfogyasztásról.

 

 

A Silymarin legfontosabb hatása a máj védelme


Az silymarint antioxidáns és gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt leggyakrabban a májbetegségek, máj problémák természetes gyógymódjaként alkalmazzák. Leginkább az alkohol okozta májbetegségek, valamint a hepatitis, zsírmáj és a toxinok által a májban kialakult rendellenességek kezelésében használják. Pozitív hatásai:

  • megakadályozza a máj hegesedését
  • megakadályozza a toxinok kötődését a májsejtek sejtmembrán-receptoraihoz
  • segíti a máj regenerálódását
  • pozitívan hathat a krónikus májgyulladás kezelésében
  • segíthet a májkárosító szerek által okozott károk megelőzésében vagy kezelésében
  • pozitív hatással lehet vírusok okozta májbántalmak esetén
  • alkalmazható a hepatitis, a májcirrózis kezelésében, illetve a gombamérgezésben is

 

 

Az alkoholfogyasztás és a silymarin


A silymarin kivonat egyéb pozitív hatással is lehet a szervezetre. Antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul szabadgyökök semlegesítéséhez, ezáltal az oxidatív stressz okozta megbetegedések megelőzéséhez. Az alkoholfogyasztásnak köszönhetően a szervezetben szintén szabadgyökök szabadulnak fel. A silymarin antioxidáns hatásának köszönhetően megvédi a májat ezen szabad gyökök által okozott káros hatásoktól. Antifibrotikus, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása miatt a szilimarint világszerte használják a májbetegségek kezelésére.

 

 


Adatok
Kiszerelés
60 gélkapszula
Adag
kb. 1 havi
Termék típusa
gélkapszula
Étrend
Vegán
Mentes
Laktózmentes, Gluténmentes, Cukormentes
Gyártó
Tenmag
Cikkszám
892329
Hasonló termékek