Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Swanson Tökmagolaj 1000mg 100 kapszula
Swanson Tökmagolaj 1000mg 100 kapszula
5 800 Ft

Swanson Tökmagolaj 1000mg 100 kapszula

Swanson Tökmagolaj 1000mg 100 kapszula
Swanson Tökmagolaj 1000mg 100 kapszula

Swanson Tökmagolaj 1000mg 100 kapszula

A tökmagolaj (pumpkin seed oil) egy igazán kiváló növényi kivonat,  mely elsősorban férfiaknak ajánlott. A tökmag és a tökmagolaj a népi gyógyászatban nagyon elterjedt, jó terápiás hatása miatt kiterjedten használják, akár élelmiszer, akár étrend-kiegészítő formájában.

5 800 Ft
Részletek

Egy különleges olaj – számtalan előnnyel

A tökmagolaj (pumpkin seed oil) egy igazán kiváló növényi kivonat. A tökmag a népi gyógyászatban nagyon elterjedt, jó terápiás hatása miatt kiterjedten használják, akár élelmiszer, akár étrend-kiegészítő formájában.

A tökmagolaj zsírsavösszetétele nagyon kedvező, és ezen zsírsavak élettani szempontból is igen fontosak és jó hatásúak. Kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki.

A telítetlen zsírsavak fogyasztása kedvező hatással lehet a vér koleszterinszintjére. Ha csökkentjük az étrendben a telített zsírok fogyasztását, illetve azokat telítetlen zsírokkal helyettesítjük, akkor a káros (LDL) koleszterinszint csökkenését érhetjük el. Ezzel pedig a szív- és érrendszer normál működését segíthetjük.

Ezért hasznos a tökmagolaj:

  • Hozzájárulhat az alsó húgyúti rendszer és prosztata megfelelő működésének fenntartásához és a vizelet áramlásához.
  • Elősegítheti a megfelelő prosztataműködést.
  • Többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz.

A tökmag is az olajos magvak csoportjába tartozik, ezekről pedig elismert tény, hogy rendszeres fogyasztásuk – az egészséges étrend keretein belül – hozzájárulhat a keringési rendszer egészségének fenntartásához.

Érdekesség

A hagyományos tökmag is sok, és az egészségünkre hasznos anyagokat tartalmaz. A héjnélküliekből, vagy más néven olajtökökből viszont sokkal több ilyen anyagot lehet kivonni, hasznosítani. Olajtartalma 3-4 x magasabb, a hagyományos tökmagénál. A tökmagolaj rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban. Nagy munka a sajtolás, de megéri. 100 kg tökből gyűlik össze 10 kg mag és ebből körübelül 3 liter olaj sajtolható. (forrás: edenkert.hu)


Adatok
Gyártó
Viva-natura
Kiszerelés
100 gélkapszula
Adag
kb. 1 havi
Termék típusa
kapszula és folyadék
Étrend
Vegán, Paleo, Testszerviz
Kinek ajánljuk?
50 felett, férfiak
Mentes
Mindenmentes
Cikkszám
850683
Hasonló termékek