Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Swanson SeaKelp – 225 µg jóddal 250 tabletta
Swanson SeaKelp – 225 µg jóddal 250 tabletta
4 455 Ft

Swanson SeaKelp – 225 µg jóddal 250 tabletta

Swanson SeaKelp – 225 µg jóddal 250 tabletta
Swanson SeaKelp – 225 µg jóddal 250 tabletta

Swanson SeaKelp – 225 µg jóddal 250 tabletta

A tengeri moszat kiváló nyomelemforrás. A Kelp nevű tengeri moszatból készült tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme.

4 455 Ft
Részletek

Tengeri moszat

A Kelp nevű tengeri moszatból készült tabletta tartalmazza tengerekben jelen lévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. Talán még az egészségtudatosabb emberek sem tudják, hogy még a biotermesztésből származó ételek (növényi és állati eredetű) is jód hiányosak lehetnek, ha hazánkban termelték őket.  Az itt termesztett növények és a velük táplált állatokból készült termékek is jódszegények. A táplálékból tehát nem valószínű, hogy elegendő jódhoz jutunk.

Miért szükségesek a nyomelemek?

Ismeri a leggyengébb láncszem elméletét? Mindegy milyen erős a lánc, ott fog elszakadni, ahol a leggyengébb szem található. Ha a táplálkozást nézzük, akkor ez úgy vonatkozik rá, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya problémát okozhat a szervezetben, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem teljes hiánya éppen úgy probléma lehet, mintha a felét sem ennénk meg. (mellesleg ezért is ajánljuk mindenkinek a kiegyensúlyozott napi vitamin csomagokat, melyek bőségesen és arányosan tartalmazzák az előbb említett tápanyagokat) A Sea-Kelp (tengeri moszat) jelentős mennyiségű szerves jódot tartalmaz a, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz.

A jód hozzájárul

  • a normál szellemi működés fenntartá­sához.

  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

  • Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.

  • Hozzájárul a bőr normál állapotának megőrzéséhez is.

  • A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó.

Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket.

Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.

 

A Swanson nyomelem készítmény tablettánként 225 µg jódot tartalmaz.


Adatok
Probléma típusa
pajzsmirigy alulműködés
Adag
kb. 2 havi adag
Termék típusa
tabletta
Étrend
Vegán, Paleo, Testszerviz
Kinek ajánljuk?
50 felett, nők, szellemi dolgozók
Mentes
Mindenmentes
Vonalkód
087614117454
Gyártó
Swanson
Cikkszám
848698
Hasonló termékek