Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Swanson Brokkoli csíra kivonat 60 kapszula
Swanson Brokkoli csíra kivonat 60 kapszula
3 770 Ft

Swanson Brokkoli csíra kivonat 60 kapszula

Swanson Brokkoli csíra kivonat 60 kapszula
Swanson Brokkoli csíra kivonat 60 kapszula

Swanson Brokkoli csíra kivonat 400µg (60)

A közelmúltban a brokkoli illetve a benne található hatóanyag, a szulforafán több vizsgálat középpontjába került. A Swanson Brokkoli kivonat 100%-ban természetes brokkoli kivonatot (szulforafán) tartalmaz.

3 770 Ft
Részletek

Brokkoli kivonat – szulforafán

A brokkoli igazi multivitamin és ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne.  De a brokkoli kivonat igazi értékes vegyülete a szulforafán.

A közelmúltban a brokkoli illetve a benne található hatóanyag több vizsgálat középpontjába került. A brokkoli egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.

A brokkoli és a szulforafán

A brokkoli csírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is. Van egy harmadik lehetőség is azoknak, akiknek valamilyen okból kifolyólag kifejezetten erre a hatóanyagra van szükségük, de az emésztőrendszerünk nincs túl jó állapotban. Ma már kapható hidrolizált formában szulforafán kapszulában, aminek hatása nem függ a bélrendszer állapotától. Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a brokkoli kivonat kapszulákat, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben  valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért. Tehát brokkolit fogyasztani igen egészséges, de  sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike.  Ha nem szereti, szerezze be kapszulázva!

Swanson Brokkoli kivonat 100%-ban természetes brokkoli kivonatot (szulforafán) tartalmaz.


Adatok
Kiszerelés
60 kapszula
Adag
30 adag
Vonalkód
087614060484
Gyártó
Swanson
Cikkszám
833331
Hasonló termékek