Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

SWANSON Béta-karotin 25000NE (100)

SWANSON Béta-karotin 25000NE (100)
SWANSON Béta-karotin 25000NE (100)
A bétakarotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint. Neve a görög „béta” és a latin „carota” (sárgarépa) szóból származik.
Részletek
Leírás
Az A-vitamin elővitaminja

A béta-karotin a karotionidok nagyobb csoportjába tartozik, amely a legkülönfélébb gyümölcsökben és zöldségekben megtalálható. Ez egy növényi pigment, amely élénk színt ad a vörös, narancssárga és sárga zöldségeknek. Az A-vitamin elővitaminja, ami azt jelenti, hogy a szervezet A-vitaminná (retinollá) tudja alakítani.
Miért együnk béta-karotin kiegészítőt?

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja. Az egészséges szervezetünk képes ebből előállítani A-vitamint, annyit, amennyire szüksége van. Az

A Swanson terméke kapszulánként 25000 NE béta-karotint tartalmaz.

Neve a görög „béta” és a latin „carota” (sárgarépa) szóból származik. Ez a sárga/narancssárga pigment, amely gazdag színt ad a zöldségeknek és gyümölcsöknek.
Pár szót a mértékegységekről

1967 nyarán a WHO egyik hivatalnokának eszébe jutott, hogy túl egyszerű az addig használt nemzetközi egység (NE) használata a különböző A-vitamin formák mérésére és bevezette a retinol egység (RE) nevű mértékegységet, ami mára általánossá vált. 1RE, ha béta karotinból származik egyenlő 10NE-vel. Eddig egyszerű lenne és emiatt nem tévedés, amit e termék címkéjén olvashatunk. A képet árnyalja az a hazai rendelet, ami előírja a kereskedőknek, hogy a termékben található hatóanyagot súlyban is fel kell tüntetni a dobozon és a polcon (esetünkben a weblapon). Emiatt olvasható feljebb, hogy 15mg béta karotin van egy kapszulában. A RE átváltása súlyra igen egyszerű. 1RE egyenlő 6 mikrogramm ( a gramm milliomod része). Mindezt azért fejtettük ki, hogy többé senki ne küldje vissza azért a Swanson béta-karotin kapszuláját, mert szerinte hibásan szerepelnek a mértékegységek a címkén.

Tömeg 100 g
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Napi ajánlott mennyiség 1 gélkapszula
Kiszerelés 100 gélkapszula
OGYÉI bejegyzési szám: 25653/2021

Adatok
Gyártó
Viva-natura
Kiszerelés
100 gélkapszula
Termék típusa
gélkapszula
Cikkszám
524860
Hasonló termékek