Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

SWANSON A&D vitamin 5000NE/ 400NE (250)
SWANSON A&D vitamin 5000NE/ 400NE (250)
5 225 Ft

SWANSON A&D vitamin 5000NE/ 400NE (250)

SWANSON A&D vitamin 5000NE/ 400NE (250)
SWANSON A&D vitamin 5000NE/ 400NE (250)
SWANSON A&D vitamin 5000NE/ 400NE (250)
Az A- és D-vitamin együtt egy igazán jó kombináció. A Swanson A- és D-vitamin terméke kapszulánként 5000NE A-vitamint és 400NE D-vitamint tartalmaz, csukamájolajból. Mind az A-vitamint, mind a D-vitamint fontos napi szinten pótolni a szervezetben, hiszen létfontosságú élettani folyamatokhoz járulnak hozzá.
5 225 Ft
Részletek
Leírás
Miért fontos A&D vitamint fogyasztani?

Az A&D vitaminok kombinációja egy igen hasznos kiegészítő mindenkinek. Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni. Az A-vitamin hatásai:

Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében
Hozzájárul a haj, a bőr és a köröm normál állapotának fenntartásához
Hozzájárul a normál látás fenntartásához
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében)

Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását. A termék másik összetevője a D-vitamin (D3-vitamin). A D-vitamin az alábbi pozitív hatással van a szervezetre:

Hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulá­sához.
Hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.
Hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkciók fenn­tartásához.
Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Szerepet játszik a sejtosztódásban

D3-vitamin a bőrünket érő UV-B sugárzás hatására megfelelő mennyiségben termelődik (amennyiben valaki 10–15 óra között tartózkodik napon tavasztól őszig) , és egyes állati eredetű termékek, mint például a halolaj is nagy mennyiségben tartalmazza. A jobb minőségű étrend-kiegészítők is ezt a formát tartalmazzák, valamint ezzel dúsítanak egyes élelmiszereket, mint például a tej, ami egyébként tartalmaz egy keveset természetesen is ebből a vitaminból. Érdekes adat, hogy a d3 vitamin a szervezetünkben a koleszterin vitaminná átalakulásával keletkezik az UV fény hatására.
A Swanson A&D – vitamin terméke kapszulánként 5000NE A-vitamint és 400NE D-vitamint tartalmaz.

Tömeg 250 g
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Napi ajánlott mennyiség 1 gélkapszula
Kiszerelés 250 gélkapszula
OGYEI-szám 22190/2019
Tudnivalók Használat előtt konzultáljon orvosával, ha ön terhes, vagy szoptat, gyógyszert szed, vagy bármilyen betegsége van! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.

Adatok
Gyártó
Viva-natura
Kiszerelés
250 gélkapszula
Termék típusa
gélkapszula
Cikkszám
794619
Hasonló termékek