Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

NATUR TANYA VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST INDIAI GUARBABBÓL 150 G
NATUR TANYA VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST INDIAI GUARBABBÓL 150 G
4 195 Ft

NATUR TANYA VEGÁN GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST INDIAI GUARBABBÓL 150 G

Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost – Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával, IBS, SIBO esetén is.
4 195 Ft
Részletek
Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.

100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK
HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ
LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY!
LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT*
JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST
NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT
IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ
3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ
ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1
TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak?

Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen.

A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.

*FODMAP
A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY PREBIOTIKUS ROST
Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon.

Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT?
A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve --------------------------- nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért -------------------------- forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért -------------------------- gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok -------------------------- nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ
A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

- beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

- mikrobiológia

- nehézfém

- allergének (pl. laktóz, glutén)




Adatok
Kiszerelés
150 g
Gyártó
Natur Tanya
Cikkszám
655265
Tömeg
170 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek