A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Kinek ajánljuk?
- időhiányban szenvedő felnőtteknek
- kenyér héját nem szerető gyerekeknek
- Utazáshoz - mivel könnyel elkészíthető bárhol ahol van mikrohullámú sütő
- ha csak Pár perced van, de kenyérre vágysz
Reggelire, vacsorára, tízóraira uzsonnára, ebéd mellé tökéletes választás az Éléskamra Héj nélküli Gluténmentes Paleo Szénhidrátban szegény, rostban gazdag, kenyér.
Diétázók is fogyaszthatják, alacsony szénhidrát tartalma miatt szívesen ajánljuk cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt sem.
Jó szívvel ajánljuk fogyókúrázóknak, diétázóknak, paleolit életmód híveinek, izulin rezisztens és cukorbetegeknek, illetve azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.
Összetevők:
Összetevők: tápióka keményítő, szezámmag liszt, bambuszrost liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, sárga lenmagliszt, foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só
ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Gluténmentes héj nélküli kenyér lisztkeverék
- 80 ml langyos víz
- 20 ml folyékony zsiradék
- 20 ml 100%-os citromlé
Elkészítési javaslat:
Elkészítési javaslat: tegyél egy kis tálba 80 ml langyos vizet, 20 ml folyékony zsiradékot, 20 ml friss vagy 100%-os citromlevet, add hozzá a tasak tartalmát és keverd el alaposan. 5 perc pihentetés után magas fokozaton mikrohullámú sütőben 4 perc alatt süsd készre. A formából kivéve hűtsd ki. A hagyományos kenyér gyors helyettesítőjeként fogyasztható.
Ha a mikrón nincs magas fokozat, akkor a sütési idő legyen hosszabb!
Airfryer forró levegős sütőben is készítheted: 180 fokon 12-16 perc alatt süsd készre erre alkalmas sütőformában.