A kakaóbab a csokoládé előállításának alapja. A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui biotermelők által termelt kakaóbab több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, tiszta vízben tisztítják és a legjobb minőségűeket kiválogatják. A gyártási folyamat megőrzi a bab tápértékét mindenféle adalék nélkül.
A BioMenü BIO KAKÓBAB cacao criollo fajtából készül, melyet kiváló minősége miatt a kakaók „királyának” is neveznek. A kakaó tömege 50%-át három féle zsír alkotja, ezek nem károsak a szervezetünkre és nincs koleszterinnövelő hatásuk (az olajsav, a sztearinsav és a palmitinsav), illetve többféle aminosavat is tartalmaz (triptofán és argine). Nyers formában nagyon egészséges, rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Rendszeres fogyasztása segíthet megelőzni az időskori szellemi hanyatlást, illetve hatékonyan támogathatja a szív egészséges működését. A kakaóbab élénkítő hatású, éberséget és jó közérzetet biztosít. Kellemesen kesernyés íze miatt nyersen is fogyasztják, de porrá őrölve és meleg tejben elkeverve kiváló frissítő készíthető belőle.