Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

BioMenü BIO CEYLONI FAHÉJ kapszula 60 db
BioMenü BIO CEYLONI FAHÉJ kapszula 60 db
3 120 Ft
ÚJ

BioMenü BIO CEYLONI FAHÉJ kapszula 60 db

BioMenü BIO CEYLONI FAHÉJ kapszula 60 db
BioMenü BIO CEYLONI FAHÉJ kapszula 60 db

Egy hasznos fűszer praktikus kapszulában!

A fahéj a világ egyik legfinomabb és egészségesebb fűszere

Ez a fahéjfajta ceyloni, avagy valódi fahéj néven ismert, ami a kiváló minőségére utal. A fahéjpor a szájban megolvad, meleg ízű, édes, fűszeres aromájú. Könnyen szedhető kapszula formában, ha csak a hatása a fontos!

3 120 Ft
Részletek
Részletek

Bio fahéjporunk a cinnamomum zeylanicum botanikai fajta. A babérfa kéregéből származik. Ez a fahéjfajta ceyloni, avagy valódi fahéj néven ismert, ami a kiváló minőségére utal. A fahéjpor a szájban megolvad, meleg ízű, édes, fűszeres aromájú. Könnyen szedhető kapszula formában, ha csak a hatása a fontos!

Már az ókorban jól ismerték és rendkívül keresett volt, Indiából és Ceylonról több mint 2000 éve exportálják. Európába 18. század óta hatalmas mennyiségben szállítják, így egykori rendkívül magas ára ma már mindenki számára elérhetővé szelídült.

 

A fahéj 10 bizonyítékokon alapuló egészségügyi előnye

Az alábbiakban az interneten közzétett tudományos kísérletekkel és vizsgálati eredményekkel alátámasztott megállapítások találhatók, azonban ezek nem a termékeink vizsgálatából levont következtetések.

A fahéj nagyon ízletes fűszer. Évezredek óta nagyra értékelik gyógyhatásait. A modern tudomány megerősítette azt, amit az emberek már sok-sok éve tudnak.

Itt található a fahéj 10 egészségügyi előnye, amelyeket tudományos kutatások támasztanak alá.

1. A fahéj magas hatóanyagtatalmú, erős gyógyhatású fűszer

A fahéj fűszert a fahéjfa (Cinnamomum) kéregének belső rétegéből állítják elő. Összetevőként való felhasználása a történelem során az ókori Egyiptomig nyúlik vissza. Régen ritka és értékes volt, a királyokhoz méltó ajándéknak tekintették. Manapság a fahéj olcsó, minden élelmiszerboltban elérhető, különféle ételek összetevőjeként használatos.

A fahéjnak két fő típusa van:

  • ceyloni fahéj, amely „igazi” fahéj néven is ismert
  • kasszia fahéj a ma legelterjedtebb fajta, amit egyszerűen „fahéjnak” nevezünk

A fahéj készítése a fahéj törzsének lehántolásával kezdődik, majd a belső kéreg kivonása után a fás részeket eltávolítják. A száradás után összegöndörödött tekercseket fahéjrúdnak nevezik. Fahéjpor készítéséhez a rudakat megőrlik. A fahéj jellegzetes illata és íze a fahéjaldehid-tartalmú olajos résznek köszönhető. A tudósok úgy vélik, hogy ez a vegyület felelős a fahéj egészségre és anyagcserére gyakorolt erőteljes hatásaiért.

A fahéj népszerű fűszer, magas fahéjdehid-tartalma van, amelyről úgy gondolják, hogy ez felelős a fahéj egészségi előnyeinek nagyrészéért

2. A fahéj tele van antioxidánsokkal

Cinnamomum verum 

Az antioxidánsok megvédik a testet a szabadgyökök által okozott káros oxidatív hatásoktól. A fahéj tele van erőteljes antioxidánsokkal, például polifenolokkal.

Egy olyan vizsgálatban, amely 26 fűszer antioxidáns-hatását hasonlította össze, a fahéj egyértelmű győzelmet aratott, sőt az olyan „szuper ételeket”, mint például a fokhagymát és az oregánót is megelőzte. Valójában olyan hatékony, hogy a fahéj természetes ételkonzerváló anyagként is használható.

A fahéj nagy mennyiségben tartalmaz nagyon hatékony antioxidánsokat: polifenolokat

3. A fahéjnak gyulladásgátló tulajdonságai vannak

A gyulladás hihetetlenül fontos. Segít a testnek a fertőzések leküzdésében és a szövetkárosodás helyreállításában. A gyulladás azonban problémává is válhat, ha krónikus és a test saját szövetei ellen irányul.

A fahéj hasznos lehet ebben a tekintetben. Tanulmányok azt mutatják, hogy ez a fűszer és antioxidánsai erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek.

A fahéjban található antioxidánsok gyulladásgátló hatásúak, amelyek csökkenthetik a betegségek kockázatát

4. A fahéj csökkentheti a szívbetegségek kockázatát

A fahéjat a szívbetegségek – amelyek a korai elhalálozás leggyakoribb okai világszerte – kockázatának csökkentésével is összefüggésbe hozzák.

2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegek esetében kimutatták, hogy napi 1 gramm vagy körülbelül fél teáskanál fahéj jótékony hatással van a vérmarkerekre.

Csökkenti az összes koleszterin-, a „rossz” LDL koleszterin- és a trigliceridek szintjét, amíg a „jó” HDL koleszterin szintje stabil marad. A közelmúltban egy nagy átfogó tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy napi mindössze 120 mg fahéjjal már elérhetők ezek a hatások. Ebben a tanulmányban a fahéj megemelte a „jó” HDL-koleszterinszintet.

Állatkísérletekben kimutatták, hogy a fahéj csökkenti a vérnyomást.

Mindezek együttes alkalmazásával drasztikusan csökkentheti a szívbetegség kockázatát.

A fahéj enyhítheti a szívbetegségek néhány kulcsfontosságú kockázati tényezőjét, ideértve a koleszterint, a triglicerideket és a vérnyomást

5. A fahéj javíthatja az inzulin hormon iránti érzékenységet

Az inzulin az egyik legfontosabb hormon, amely szabályozza az anyagcserét és az energiafelhasználást. Ez elengedhetetlen a vércukornak a véráramból a sejtekbe történő szállításához.

A probléma az, hogy sok ember ellenálló az inzulin hatásaival szemben. Ez az inzulinrezisztencia, a súlyos állapotok, mint például a metabolikus szindróma és a 2-es típusú cukorbetegség jellemzője.

A jó hír az, hogy a fahéj drámaian csökkentheti az inzulinrezisztenciát, segítve ezt a fontos hormont a munkájában. Az inzulinérzékenység növelésével a fahéj csökkentheti a vércukorszintet, amint azt a következő fejezet tárgyalja.

A fahéjról kimutatták, hogy jelentősen növeli az inzulin hormon iránti érzékenységet

6. A fahéj csökkenti a vércukorszintet és erős antidiabetikus hatással bír

Fahéj 

A fahéj jól ismert vércukorszint-csökkentő tulajdonságairól. Az inzulinrezisztenciára gyakorolt kedvező hatások mellett a fahéj számos egyéb mechanizmus révén csökkentheti a vércukorszintet.

Először is: a fahéjról kimutatták, hogy csökkenti az étkezés után a véráramba bejutó glükóz mennyiségét. Ezt úgy hajtja végre, hogy számos emésztőenzimre hatással van, ami lassítja a szénhidrátok lebontását az emésztőrendszerben.

Másodszor: a fahéj egyik összetevője az inzulint utánozva képes hatni a sejtekre. Ez jelentősen javítja a sejtek glükózfelvételét, bár sokkal lassabban működik, mint maga az inzulin.

Számos emberekkel végzett tanulmány megerősítette a fahéj antidiabetikus hatásait, megmutatva, hogy az 10-29%-kal csökkenti az éhgyomri vércukorszintet.

A hatékony adag általában 1-6 gramm, azaz körülbelül 0,5-2 teáskanál fahéj naponta.

A fahéjról kimutatták, hogy csökkenti az éhgyomri vércukorszintet és naponta 1-6 gramm (0,5-2 teáskanál) erős antidiabetikus hatással bír

7. A fahéj jótékony hatással lehet a neurodegeneratív betegségekre

A neurodegeneratív betegségeket az agysejtek szerkezetének vagy funkciójának fokozatos elvesztése jellemzi. A két leggyakoribb típus az Alzheimer- és a Parkinson-kór. Úgy tűnik, hogy a fahéjban található két összetevő gátolja a tau protein felhalmozódását az agyban, amely az Alzheimer-kór egyik jellemző jele.

Egy Parkinson-kóros egerekkel végzett vizsgálatban a fahéj segítette a neuronok védelmét, normalizálta a neurotranszmitter szintjét és javította a motoros funkciókat.

Ezeket a hatásokat még tovább kell vizsgálni embereken.

Állatokon végzett kísérletek során a fahéjról kimutatták, hogy javítja az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór tüneteit, a humán kutatások azonban hiányosak

8. A fahéj védelmet nyújthat a rák ellen

A rák súlyos betegség, amelyet kontrollálatlan sejtburjánzás jellemez. Széles körben tanulmányozták a fahéj lehetséges felhasználását a rák megelőzésében és kezelésében.

Összességében a bizonyítékok kémcső- és állatkísérletekre korlátozódnak, amelyek arra utalnak, hogy a fahéjkivonatok védelmet nyújthatnak a rák ellen.

Hatását úgy éri el, hogy a rákos sejtek növekedését és a véredények képződését csökkenti a daganatokban, továbbá toxikusnak tűnik a rákos sejtek számára, sejtpusztulást okozva.

Egy vastagbélrákos egereken végzett vizsgálat során kiderült, hogy a fahéj a vastagbélben alkalmazott méregtelenítő enzimek hatékony aktivátora, így gátolva a rák további növekedését.

Ezeket az eredményeket kémcsőben végzett kísérletek támasztják alá, amelyek kimutatták, hogy a fahéj aktiválja a védelmi antioxidáns válaszokat az emberi vastagbélsejtekben.

Állatokon és kémcsőben végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a fahéjnak védőhatása lehet a rák ellen

9. A fahéj segíti a bakteriális- és gombás fertőzések leküzdését

A fahéjaldehid a fahéj egyik fő aktív alkotóeleme, segíthet különféle típusú fertőzések leküzdésében.

A fahéj-olajról kimutatták, hogy hatékonyan kezeli a gombák által okozott légzőszervi fertőzéseket.

Gátolhatja bizonyos baktériumok, köztük a lisztéria és a szalmonella elszaporodását is.

A bizonyítékok azonban korlátozottak és eddig nem bizonyították, hogy a fahéj csökkenti a szervezet más részein a fertőzéseket.

A fahéj antimikrobiális hatása segíthet megakadályozni a fogszuvasodást és csökkentheti a rossz leheletet.

A fahéjaldehid gombaellenes és antibakteriális tulajdonságokkal bír, amelyek gátolhatják a fertőzések kockázatát és segíthetnek a fogszuvasodás és a rossz lehelet leküzdésében

10. A fahéj segíthet a HIV-vírus elleni küzdelemben

A HIV olyan vírus, amely lassan építi le az immunrendszert és kezelés nélkül végül AIDS-hez vezethet. A kasszia fajtákból kivont fahéjról úgy vélik, hogy elősegíti a HIV-1 – a leggyakoribb emberi HIV-vírus törzs – elleni küzdelmet. Egy HIV-fertőzött sejteken végzett laboratóriumi vizsgálat során a 69 vizsgált gyógynövény közül a fahéjas kezelés volt a leghatékonyabb.

E hatások megerősítéséhez emberi vizsgálatokra van szükség.

Kémcsőben végzett vizsgálatok kimutatták, hogy a fahéj segíthet a HIV-1 elleni küzdelemben, amely az emberekben a HIV-vírus leggyakrabban előforduló típusa

Jobb a ceyloni – „igazi” fahéj – használata

Nem minden fahéj egyforma. A kasszia fajta jelentős mennyiségű kumarinnak nevezett összetevőt tartalmaz, amelyet nagy adagokban károsnak tartanak. Az összes fahéjnak vannak egészségügyi előnyei, ám a kasszia a kumarintartalom miatt nagy adagokban problémákat okozhat.

A ceyloni – az „igazi” fahéj – sokkal jobb ebben a tekintetben és a tanulmányok azt mutatják, hogy sokkal alacsonyabb a kumarinszintje, mint a kasszia fajtának.

Sajnos az élelmiszerboltokban kapható legtöbb fahéj olcsóbb kasszia fajta.

Összefoglaló

Végül is a fahéj a világ egyik legfinomabb és egészségesebb fűszere.

Csökkentheti a vércukorszintet, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és rengeteg más lenyűgöző egészségügyi előnnyel jár.

A kasszia fajtát kis adagokban szedje vagy inkább használjon ceyloni fahéjat!

 

Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Nem besugárzott; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírmentes; Telített zsírban szegény; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag

Adagolás, javasolt felhasználás, tárolás

Egy adag = 1-2 kapszula

1 adag naponta

Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen

 

Összetevők

100% bio ceyloni fahéj (cinnamomum zeylanicum / c. verum) por; térfogatnövelő szer: mikrokristályos cellulóz; csomósodást gátló anyag: zsírsavak mono- és digliceridjei, szilícium-dioxid; kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz

Összetevők táblázata

  Egységenként
100 g
Energia 887 kJ/212 kcal
Zsír 0,3 g
- amelyben telített zsírsav 0,2 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 0,0 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,0 g
Szénhidrát 18,9 g
- amelyben cukor 0,0 g
Rost 61,5 g
Fehérje (protein) 3,7 g
0,2 g

Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.

 

Figyelmeztetések
  • Minőségi: Természetes termékről lévén szó, a táplálkozási tulajdonságok változhatnak a környezeti feltételektől függően, illetve az idő múlásával.
  • Adagolás: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Ha Ön terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt használna! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termékek leírásai a termék vagy az alapanyag gyártójának tájékoztatásából származnak, valamint a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!


Adatok
Kiszerelés
60 kapszula
Gyártó
BioMenü
Cikkszám
427312
Tömeg
54 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek