A szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat, A, B, C és E-vitamint tartalmaz, nyomelemek közül magas a kalium, kalcium, mangán, nátrium, foszfor és vastartalma.
A népi gyógyászatban többféle bajra régóta eredményesen használják:
• Baktérium és gombaölő, méregtelenítő és fertőtlenítő hatású
• Magas antioxidáns tartalma és antibakteriális hatása hasznos lehet torokfájás, megfázás, köhögés és asztma esetén
• Vérnyomás- vérzsír- és koleszterincsökkentő hatású, javítja a vérkeringést, megőrzi az érfalak és vénák egészségét ezáltal csökkentve a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
• Segíti a máj működését, méreganyagok lebontását,
• Segíti az emésztést, béltisztító, zsírbontó hatású
• Jótékony hatású gyomor és emésztési problémák, gyomorégés, reflux esetén
• Ajánlják ízületi gyulladások, migrén és izomgörcsök enyhítésére
• Külsőleg is sokrétűen felhasználható, fogfehérítő, segíti a bőr és a haj ragyogásának megőrzését de jól jöhet csípések vagy leégés kezelésénél is