Kutatások szerint az áfonya az egyik legerősebb antioxidáns hatással bíró gyümölcs. Kimagasló flavonoid tartalommal rendelkezik, ezen kívül található benne kálium, kalcium, magnézium,vas, mangán, cink, foszfor, valamint A- ,B- K- és C-vitamin. Segíti az emésztést, szív- és érrendsze egészséges működéséhez is hozzájárul.
Rendkívül kedvező összetételének köszönhetően számos egészségre jótékony hatással bír:
• Hozzásegít a bélflóra egészségének fenntartásához, segít emésztési zavarok, bélfertőzés, bélgörcs, bélhurut illetve hasmenés, de gyomorfekély esetén is
• Emésztésjavító és vizelethajtó
• Koleszterin-, vérnyomás-és vérzsír csökkentő hatása hozzájárul az egészséges szívműködéshez és keringéshez
• Vércukorszint szabályozó és vérkeringés javító hatása miatt ajánlják visszér és aranyér problémákra is
• Epe- és vesetisztító hatású, segít megelőzni a hólyagbetegségeket
• Bizonyítottan segít a különböző látószervi betegségek, szemgyulladás és farkasvakság megelőzésésben
• Ajánlják öregkori betegségek, kognitív problémák, neurodegeneratív betegségek megelőzésére