Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Vitalissimo Egészséges Receptek

Fűszeres tökös torta Babszi konyhájától

Babszi
2022.02.11 12:46
Fűszeres tökös torta Babszi konyhájától

A sütőtök, mint torta összetevő elsőre érdekesen hangzik. Persze a répa is. Aztán elkészíted és elájulsz olyan finom lett. A sütőtök egész évben elérhető, persze ősszel és télen van az igazi szezonja.

Hozzávalók a piskótához:


Hozzávalók a krémhez:

  • 2 db M-es tojás sárgája
  • ½ Mokkáskanál vanília őrlemény
  • 2 evőkanál Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
  • ½ dl. kókusztejszín
  • 20 dkg sütőtök (sütve)
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • ½ Mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál reszelt narancs héja

Elkészítése

  • Egy kisebb sütőtököt daraboljuk fel és 20 perc alatt süssük meg.
  • A megsült sütőtök húsát kikaparjuk és kimérünk belőle 20 dkg-ot.
  • 1 dl kókusztejszínnel pürésítjük, félretesszük.
  • A tojásokat ketté választjuk.
  • A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pürésített sütőtököt a fél citromlevet és tovább keverjük, hogy szép sima állagot kapjunk.
  • Egy másik tálba szórjuk az Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeveréket és hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót (fűszereket).
  • Következő lépésben a lisztet fokozatosan hozzákeverjük a kikevert tojássárgájához és adunk közbe hozzá olvasztottkókuszzsírt és kb.6 evőkanál vizet.
  • A tojások fehérjét pár csepp citrommal kemény habbá verjük, és a piskótatésztába forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  • Két egyforma kb.21 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral (én szilikonosan használtam, ha nincs, akkor
  • kókuszzsírral kenjük át).
  • A tésztamennyiséget elfelezzük, majd szép óvatosan beleöntjük a keveréket a formákba, egy kicsit ütögessük az asztalhoz, hogy szépen elterüljön.
  • 180 C fokos sütőben Kb.30 perc alatt készre sütjük.
  • Ha megsült hagyjuk a formában kihűlni.

Krém elkészítése:

  • 2 tojásnak a sárgáját kikeverjük a 2 evőkanál édesítővel, hozzáadjuk a vanília őrleményt és a fél dl kókusztejszínt.
  • Lassú tűzön vagy gőz felett sűrű krémet készítünk, állandóan keverjük, nehogy összekapjon.
  • Ha kész keverjük még egy kicsit, hogy hűljön, majd még langyosan hozzákeverjük a kókuszzsírt és simára összedolgozzuk.
  • A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a sütőtökkel és a tojásos krémmel simára.
  • Turmixoljuk,(botmixerrel) hozzáadjuk a fűszereket, és még egyet keverünk rajta.
  • 10-15 percet, tegyük hűtőbe a krémet.
  • Addig mosogassunk el.
  • Aztán a két tortalap közé tegyük a krém 2/3-át a maradékkal pedig húzzuk át a tetejét és az oldalát.
  • Díszíthetjük pirított narancskarikákkal, fahéj darabokkal, dióval, stb.

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Jó étvágyat a tortához!

További szenzációs receptekért kattints a képre!

 

Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!