Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Vitalissimo Egészséges Receptek

Különleges tiramisu torta, csokoládés tortalappal, liszt nélkül!

Vendég
2022.02.16 15:56
Különleges tiramisu torta, csokoládés tortalappal, liszt nélkül!

Ha azt gondolod, hogy a tiramiusut csak hagyományos módon és formában készítheted, akkor ezt a receptet érdemes elolvasni és azonnal megcsinálni. Glutén és cukormentesen is isteni! 

Sokan úgy gondolják, hogy a tiramisu csak az eredeti recept alapján készítve az igazi, viszont nem mindenki szeretne nyers tojásos krémet fogyasztani. A babapiskóta helyett csokoládés tésztára kerül a krém, a tésztában nincs liszt, ezért olyan ínycsiklandó! Ha szereted a tiramisut, de kipróbálnál egy ínycsiklandóbb receptet, ezt érdemes megkóstolnod!

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 2 tojássárgája
  • 100 g cukorral egyenértékű édesítő
  • 12 g kukoricakeményítő (eredeti recept), érdemes helyette tápiókakeményítőt használni
  • 1 evőkanál vaníliaaroma, vagy valódi vanília őrlemény
  • 1 evőkanál instant kávépor
  • 5 g zselatinpor
  • 2 evőkanál víz
  • 240 ml habtejszín (laktóz és cukormentes)
  • 160 ml tej

A tetejére:

Elkészítés:

A tésztát készítjük el először: egy 20 cm átmérőjű tortaformát előkészítünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A csokoládét a vajjal együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni.

A tojásokat kettéválasztjuk és a tojássárgájákat egyenként a csokoládéhoz keverjük.

Hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lassan hozzáadjuk az édesítőt. A habot óvatosan a csokoládés krémhez adjuk és összekeverjük.

A masszát a tortaformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a kávékrémet:

A tojássárgáját az édesítővel felverjük, majd hozzákeverjük a keményítőt és lassan beleöntjük a meleg tejet, csomómentesre keverjük.

Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Mikor besűrűsödik, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a vaníliaaromát és az instant kávéport, hagyjuk hűlni.

A zselatint feloldjuk a vízben és lassú tűzön megmelegítjük, de nem forraljuk, majd a krémhez öntjük és jól összekeverjük.

A tejszínhabot felverjük és a hideg kávékrémhez keverjük.

A krémet a kihűlt lapra kanalazzuk és eligazítjuk rajta. Fóliával lefedjük és 4 – 5 órára hűtőbe tesszük.

Egy kés segítségével leválasztjuk a tortát a sütőformáról, majd lekapcsoljuk a forma oldalát. A tésztát felemeljük, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és tálcára tesszük.

Kakaóporral meghintjük, majd szeleteljük.

Forrás: ketkes.com

További szenzációs receptekért kattints a képre!

 

Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!