Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

A tesztoszteron és a női szervezet

Szabados Pál
Szabados Pál
2022.05.06 14:21
A tesztoszteron és a női szervezet

A tesztoszteront kifejezetten a férfiassággal azonosítják, és van benne igazság, ez a kifejezetten férfihormon. Ugyanakkor a tesztoszteron hormon termelődése nem csak a férfiaknál fontos, mivel a női szervezet is termeli ezt a hormont.

A női szervezet tesztoszterontermelése összefüggést mutat a tartósan magas inzulinszinttel. Ebben az esetben a petefészkek tesztoszteron termelése növekszik.

Ehhez hozzájárul még a mellékvesékben történő nemihormon-termelés, amelynek jelentősége a menopauza idején, illetve utána növekszik meg jelentősen, amikor a petefészkek hormontermelő működése leáll.

A tesztoszteron – ahogy a többi nemi hormon – alapanyaga a koleszterin. A koleszterin különféle enzimek hatására alakul át előbb progeszteronná, aztán ez alakul tovább tesztoszteronná, valamint ösztrogénné. A tesztoszteronból az aromatáz nevű enzim ösztradiolt állít elő, ami a szervezet fő ösztrogénhormonja. Ez az enzimfolyamat mindkét nemnél jelen van.

Az ösztradiol aztán a májban bontódik le, és a káposztafélékben levő indol-3-karbinol nevű vegyület segíti a máj munkáját abban, hogy a szervezet számára jótékony irányba történjen ez a lebontó folyamat. Ha elmarad ez a segítség, akkor jelentősen nőhet a sejtburjánzást elősegítő ösztrogénhatás.

A fenti májban lejátszódó lebontó folyamat miatt fontos a férfiak számára is a nyers káposztafélék rendszeres fogyasztása.

A női szervezetben a megnövekedett tesztoszteronszint az egyik fő oka lehet a sokcisztás petefészek szindróma (PCS), illetve a meddőség kialakulásának.

Ezt a folyamatot erősíti egy olyan hormon, amely erősebb a tesztoszteronnál is.

Olvasd tovább a cikk szövegét a 

Kulcs a hormonokhoz című könyvben!

Ez a könyv egy részletes útmutató a szervezetünk működésének az irányításában részt vevő hormonokról.

Ismerd meg a hormonok világát, hogy helyre tudd állítani a szervezeted harmóniáját!Ismerkedj meg az egyik legújabb termékünkkel
a Vitalissimo webáruházunk kínálatából!
Kattints az alábbi képre!

DIM a női hormonrendszer helyreállításáért!

WTN Indol-3-karbinol