Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

A szuperzöldségek titka, nincs mellébeszélés!

Testszerviz termék
Swedish Nutra
folyékony vitaminok
fodroskel por
Vitalissimo
Vidd Magaddal Zöldturmix
fitotápanyagok
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2023.05.05 14:37
A szuperzöldségek titka, nincs mellébeszélés!

Hihetünk-e a szuperfood divatnak, avagy van valóságos tápanyagértéke az így hirdetett zöldségeknek?

Ezek valódi tápanyagbombák, vagy ez csak marketingfogás?

Olvasd el a cikkünket, és tudd meg, mit derítettünk ki!

Superfood – szuperfúd  szuperétel? Igazából mit jelent ez?


Biztosan te is hallottál már ezekről a magas tápanyagtartalmú zöldségekről, amelyeket ezzel az angol szóval hirdetnek.

Ez csupán marketingfogás vagy tényleg van alapja a híresztelésnek, mert manapság már szinte mindenre ráhúzzák ezt az elnevezést? Vajon mi minden rejlik egy maréknyi zöldségben?

Ha az ember utánanéz, azt találja, hogy nincs egységes, jól megfogalmazott meghatározása annak, mit nevezhetünk szuperfúdnak, az azonban biztos, hogy léteznek olyan élelmiszerek, főleg zöldségek, amik sokkal több vitamint, élelmi rostot vagy éppen antioxidánst tartalmaznak, mint mások.

Fitotápanyagok


Tény és való, hogy bizonyos zöldségek, gyümölcsök nagy mennyiségű különleges tápanyagokat, úgynevezett fitonutrienseket tartalmaznak. Ezek olyan növényi („phito” – görög szó és növényt jelent), anyagok, amik számunkra is hasznosnak bizonyultak.

A fitotápanyagok közül a zöldségek és gyümölcsök piros, narancssárga és sárga színeit adó karotinoidok a legismertebbek. Ezek közé olyan vegyületek tartoznak, mint a béta-karotin, amit a szervezetünk az A-vitamin előállítására használ. Ide tartoznak még a lutein (leveles zöldsége, spenót, kelfélék) és a likopin (paradicsom, grépfrút) is, illetve a zeaxantin (zöld leveles zöldségek, tojás, citrusfélék).

A fitotápanyagok másik nagy csoportja a polifenolok. Ezek a szupertápanyagok megtalálhatók a vöröshagymában, almában, a bogyós gyümölcsökben (eper, málna, áfonyafélék).

A polifenolok főként antioxidánsok, azaz elfogják a sejtjeinket károsító szabad gyököket, amelyek természetes velejáróik a szervezetünk működésének. Például a jól ismert C-vitamin is kiváló antioxidáns, sok más jótékony hatása mellett.

Nagyon sokféle fitotápanyag létezik, itt most két fő csoportot ismertettem csak.

Ezekből a tápanyagokból csak nagyon kevésre van szükségünk, bár a hatásuk sokféle. Kiemelt példaként: támogatják az immunrendszert, féken tartják a burjánzásnak induló sejteket, segítik a máj méregtelenítő működését, védik a sejtjeinket a káros hatások ellen.

Vitalissimo egészségáruház tápanyagdús megoldások


A Testszerviz kétféle, fitotápanyagokban gazdag termékcsaládot kínál az egészségtudatos érdeklődőknek.

Svéd folyékony multivitamincsalád


Az első ilyen termékcsalád a svéd folyékony multivitamincsalád, amelyben a megszokott, értékes multivitamin tartalom mellett gondosan összeválogatott szuperzöldségekből és gyümölcsökből kivolt tápanyagkoncentrátumokkal is gazdagította a termékeit.

Kattints ide, és nézd meg a Swedish Nutra svéd folyékony termékkínálatunkat!


Testszerviz Fodroskel por


A második tápanyagokban gazdag szuperélelmiszer termék a Testszerviz saját márkás fodroskel pora.

A tápanyagokban gazdag fodroskel, azaz fodros őskáposzta a mai sokszínű káposzták zöldség őse” már az ókorban is kedvelt zöldség volt. A rómaiak terjesztették el Nyugat-Európában, onnan jutott el hozzánk is.

Kattints ide, és rendeld meg a Testszerviz Fodroskel port!

Ide kattintva nézz szét a Testszerviz sajátmárkás termékek között!