9:00 - 17:00 KÖZÖTT ITT VAGYUNK. KÉRDÉSED VAN?

HÍVJ MINKET, SEGÍTÜNK+36-30/1905017

Vitalissimo Egészséges Receptek

Ízes sültzöldség krémleves

Mányik Mariann
2022.01.26 10:29
Ízes sültzöldség krémleves

Akár vegán módon is elkészítheted. Mind a két változatban egy csodás melengető leves a végeredmény. Az ízesítés is szabadon variálható.

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg karalábé
  • 20 dkg zeller
  • 4 db halványító zeller
  • 0.5 db póréhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 l zöldség alaplé
  • 2 dkg tejmentes margarin
  • 200 ml kókusztej
  • 200 ml növényi tejszín (rizs)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db zellerlevél
  • petrezselyem ízlés szerint
  • curry por ízlés szerint (madras)
  • kurkuma ízlés szerint
  • chilipehely ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • római kömény ízlés szerint
  • koriander ízlés szerint

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk és azonos nagyságú karikákra/kockákra daraboljuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, sózzuk, borsozzuk, chilipehellyel és olívaolajjal összeforgatjuk, majd 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 25 perc alatt pirulásig sütjük. Kivéve, keveset félreteszünk a tálaláshoz.

Pici olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a sült zöldségeket, az alaplevet, a petrezselyem- és zellerzöldet (nálam fagyasztott) és a kókusztejet.

Fűszerezzük a kurkumával, a curryvel és egy csipet római köménnyel, majd kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

Botmixerrel pépesítjük, majd a rizstejszínnel is összefőzzük. Ha szükséges, utána sózzuk.

A meghagyott sült zöldséggel és szárított korianderrel megszórva tálaljuk.

Köszönjük a receptet és a fotót Mányik Mariannak!

 

További zseniális recepteket itt találsz!

     

    Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!