Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Egészség magazin: minden ami az egészséges életmód kialakításához és fenntartáshoz szükséges

Megkurtított életek

Szabados Pál
Szabados Pál
2022.11.14 11:09
Megkurtított életek

Alattomos gyilkos

A Diabétesz Világnapjára

Gyakran olvasni, hallani, főleg a különféle étrendi irányzatok szószólóitól, hogy a cukor egy csak kalóriát adó gyilkos, aki az egyik kezével gyors energiát ad, a másikkal egészséget rombol, és évekekel rövidíti meg az ember életét.

És ez így van!

Az Index.hu hírportálon november 10-én megjelent cikk, pontosan ezt az üzenetet adja át az olvasónak. És ezt nem alaptalanul teszi.

Ma, a cikk megjelenésének napján, november 14-én van a diabétesz-világnap.

Magyar Diabetes Társaság

A diabetes a cukorbetegség orvos neve, és ez a betegség annyira elterjedt a világon, így Magyarországon is, hogy külön egészségügyi orvosegyesület is foglalkozik vele 1971 óta.

Bár az egyesület minden bizonnyal értékes munkát végez a szakemberek és a betegek körében, a cukorbetegség járványa sajnos nem csillapodik, ahogy ezt ebben a cikkemben is leírtam.

Ekkora a baj?

A diabétesz-világnap minden évben november 14-én hívja fel a figyelmet erre az alattomos kórra, aminek előszobája az inzulinrezisztencia.

Már több mint 30 éve került be ez a nap a számos világnap közé, és az eltelt évtizedekben a szakmai erőfeszítések ellenére a cukorbetegség valódi népbetegséggé vált világszerte.

Íme az adatok: A szénhidrát (azaz cukor) anyagcsere-bajokkal küzdők száma világméretekben 2021-re elérte az 537 millió főt. 2030-ra már közel 650 millió diagnosztizált esetet jósolnak a szakemberek.

Hazánkban 750 ezer orvosi kezelésben részesülő cukorbeteg van, de a becslések szerint legalább ugyanennyi ember érintett a betegséggel úgy, hogy az illető és persze az orvosa sem tud a betegségéről, ugyanis az felderítetlen.

cukorral kapcsolatos egészségügyi problémák az orvosi adatok szerint a 2-es típusú cukorbetegség, a stroke és a koszorúér-betegség előfordulási gyakoriságát két-négyszeresére, a szívelégtelenség rizikóját két-hatszorosára emeli.

És tudjuk azt is, hogy a magas vérnyomásnak és a cukorbetegségnek a vesebetegség kialakulásához is köze van.

Magyarországon 10-15 százalék a vesebetegek aránya, és 30 százalékuknál a cukorbetegség is jelen van. A veseproblémák a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is elősegítik.

Nyílt titok, hogy cukorbetegséghez és szövődményeihez köthető halálozás miatt a várható élettartam 5-10 évvel csökken.

A cél a megelőzés

A cukorbetegséggel foglalkozó egészségügyi szakemberek szerint a betegség megelőzése jelentené az áttörést a betegség járványszerű terjedésének a megállításában.

Ehhez azonban meg kellene növelni az emberek tudatosságát a gyorsan felszívódó szénhidrátokkal, és az élelmiszeripar által előállított termékekkel kapcsolatban.

A nagyközönség fülének még mindig nem elég hangosak azok a szakmai törekvések, amelyek határozottan aláhúznák az életmódváltás fontosságát a rendszeres vércukorszint mérés népszerűsítése mellett.


Éppen ezért a Testszerviz már a tevékenységének megkezdése óta kizárólag az életmódváltásban, és a vércukorszint stabilitását elősegítő étrendi ajánlásokban, valamint az ezt támogató egészséges termékek forgalmazásában látja a megoldást.

Egyik legfontosabb Testszerviz cél az életmódváltás „divatba hozása”.
Ezen dolgozunk minden nap, ezért jelentek meg az ismeretterjesztő könyveink, ezért nyújtjuk a konzultációs- és önsegítő szolgáltatásainkat.


A Testszerviz megoldás

Ahhoz, hogy az ember sikerrel megoldjon egy problémát, szüksége van a megoldáshoz szükséges tudásra, amit a Testszerviz Kulcs könyvek jelentenek.

Kattints ide, és rendeld meg saját Kulcs könyvcsomagodat!Ennek a tudásátadásnak az eszköze a Testszerviz Akadémia is, amely egyedülálló ismeretanyagot ad át a szolgáltatást résztvevőinek.Vitalissimo webáruház

A Testszerviz életmódváltás támogató, egészség webáruháza széles termékkínálattal áll az egészségtudatos vásárlók rendelkezésére.

Különféle termékcsoportosítások könnyítik meg a vásárlást.

Lehet márkák szerint, lehet problémák szerint is választani az elérhető kínálaton belül.

Létezik telefonos segítség is, a megfelelő bevásárló kosár összeállítására is személyre szabott módon.


A Vitalissimo webáruházunk számos remek terméket kínál
a vércukoszint egészséges szintjének a támogatására!

A Testszerviz Fodroskel por a vércukorszint támogatásának a bajnoka!

Ne hagyd ki a kosaradból!

Kattints ide, és rendeld meg az igazi vércukorszint bajnokunkat!A többi Testszerviz vércukorőr SZUPERTERMÉKET itt találod!