Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Baroness polenta palacsintája

2022.01.27 14:15
Baroness polenta palacsintája

Baroness polenta palacsintája egy egészen különleges és nagyon ütős recept. Ő csak receptbombának hívja. Most ledobjuk!!!

Hozzávalók

  • 2 db padlizsán
  • 2 közepes db cukkini
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg juhtúró
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 0.5 dl olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • 1.5 l víz

Elkészítés

    A padlizsánt és a cukkinit fél cm-es karikákra vágjuk, az olívaolajon egymás után nagy lángon mindkét oldalát pirulásig sütjük. A szalonnát ugyanebben a serpenyőben apró kockára vágva kiolvasztjuk.

    Másfél liter enyhén sós vízben a kukoricadarából puliszkát főzünk, a szalonna zsírjával krémesítjük. Egy 22x22 cm-es tortaforma alját és oldalát ecsettel a megmaradt szalonnazsírral vékonyan kikenjük.

    A puliszkát, a zöldségeket és a juhtúrót rétegezzük. Alulra egy réteg puliszkát terítünk, rá a cukkini kerül jó bőven. Ezt sózzuk, borsozzuk, a juhtúró 1/3- át rámorzsoljuk. Rá ismét puliszkát, majd arra a padlizsánt rakjuk, ezt is sózzuk, borsozzuk és a juhtúró másik harmadával fedjük.

    A tetejére kerül a maradék puliszka, amit a harmadik rész juhtúróval ízesítünk, valamint a szalonnakockákkal meghintünk. A tortát sütőben összesütjük. Tálcára téve a tortaforma oldalát lecsatolva szeletekre vágva tálaljuk, a tetejét kaporral megszórjuk.

    Hagymás paradicsomsalátával kínálhatjuk. Önmagában, grillezett húsok mellé vagy pörköltök köreteként is kiváló fogás.

Jó étvágyat!

A receptet köszönjük Mányik Mariannának!

További zseniális recepteket itt találsz!

     

    Vitalissimo Webáruház termék-csoportokhoz kattints a képekre!