Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Flapjack házilag

Vitalissimo
2022.01.06 13:11
Flapjack házilag

A flapjack elnevezés egy szeletet takar. A szó eredeti jelentése “lapos”. Ezt a kifejezést használják a gyümölcs szeletekre, fehérje szeletekre is. Lehet ezt egészégesen csinálni, igazi desszert azoknak, akik valami különleges csemegére vágynak. Szentmiklóssy Éva receptje ebben segít.

“Edzős napjaimon olykor kevésnek bizonyul a reggeli ebéd vacsora, főleg, ha mellette mozgalmas napom van. Bevallom őszintén, hogy nekem nem a csoki, vagy a cukor az, ami csábító, sőt a kenyér sem.

Régen bringa túrákra flapjacket vittem magammal, tudod a bolti, vajas cukros verziót. Sokan azt hiszik, nagyon egészséges, pedig nagyon nem az.

Szabad megjegyeznem, hogy amit most bemutatok, azt sem kell minden nap enni, mert van benne gyümölcscukor bőven, ami a zabbal kombinálva jó kis szénhidrát bomba. Szóval, az én kis FlapJackem maradt ünnepi csemege, de elkészítettem egészséges változatban.”

Íme:

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehely
  • 30 g aszalt áfonya
  • 30 g aszalt meggy
  • (aszalványokból érdemes hozzáadott cukor nélkülit választani, elég az a cukor ami a gyümölcsben van.)
  • 6 db datolya
  • 30 g darált mandula
  • 2 ek Testszerviz Extra Vegán fehérjepor

Elkészítése:

A datolyát azért tettem külön, mert amint felpuhult kiszedem belőle a magot. Aprítógépbe teszem, és a levéből is hozzáteszek 3 evőkanállal.
Kevés, de pont elég ahhoz, hogy megédesítse a mi kis zabszeletünket. Hozzáteszem a zabot, valamint a kiáztatott meggyet és áfonyát, és csak annyit pörgetek a turmixszal az egészen, hogy összekeveredjen minden, de nem kell, hogy összetőrje a zabszemeket, vagy ledarálja a meggyet, áfonyát.

Ezután egy keverőtálba teszem az egészet, és hozzáadok 2 evőkanál Testszerviz protein port, 20 g darált mandulát, valamint a meggy – áfonya levéből annyit, hogy könnyen elkeverhető legyen.

Szilikon lapon egy téglalapra lapítom, és beteszem a hűtőbe fél órára. Ezt követően szépen lehet szeletelni.

6 db 50 g-os flapjacket kapunk így, amelyben nem lesz cukor, vaj, margarin, felesleges adalékok. 

Jó étvágyat!