Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Vitalissimo Egészséges Receptek

Vegán húslevesízű leves Babszi konyhájából

Babszi konyhája
Gluténmentes
Egészséges táplálkozás
Testszerviz receptek
Szűrés törlése
Babszi
2022.07.08 12:11
Vegán húslevesízű leves Babszi konyhájából

Nagymamámtól tanultam, „sose dobd ki a tök kivájt magját és a héját!” Minden felhasználható! Ez a vegán húsleves ékes bizonyítéka, hogy mennyire igaza volt/van!

Hozzávalók 2 személyre

  • kb 2 kg-os főzőtök kivájt belseje magokkal együtt, illetve a jól megmosott héja (darabolva)
  • bors
  • 1-2 gerezd foghagyma
  • 3-4 szál közepes méretű sárgarépa
  • 1 fehérgyökér
  • 1 kisebb karalábé
  • 1/2 zeller, ha nagy
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál bio vegeta vagy 2-3 szál friss lestyán levél
  • petrezselyem
  • díszítéshez metélőhagyma
  • csicseri borsó cérnametélt 2 adagra valót főzni

Elkészítése:

Kb 6-8 dl vízben főzd meg lassú tűzön a tök részeit. Tegyél a vízbe sót és foghagymát 1-2 gerezdet.

Amikor megfőtt ez kb 25-30 perc szűrd át a levét ez lesz az alaplé a "húsleveshez"

Pucold meg a zöldségeket darabold fel és pici kókuszzsíron pirítsad át, majd öntsed fel az alaplével.

Tedd bele a fűszereket és főzd puhára a zöldségeket, és ha kell még tegyél hozzá vizet maximum 1 liter legyen a folyadék.

Főzd meg a tésztát!

Isteni finom!

Ezt az alaplét használhatod bármilyen zöldséges levesekhez, krémlevesekhez, főzelékekhez.

Tálald vágott snidlinggel és vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Recept és fotó - Babos Kata (Babszi) Testszerviz specialista

 


Babszi további receptjeit itt találod!


Ha már itt jársz, nézz körbe a Vitalissimo Egészség Webáruházban!