Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Tortilla és chips quionából

Főételek
Gluténmentes
Köretek
Laktózmentes
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Vendég
2022.06.01 15:10
Tortilla és chips quionából

Sokan szeretik a tortillát de nem kapni egészséges és friss finom változatot készen. Íme egy recept amit otthon elkészíthetsz. A tölteléket szabadon variálhatod. Zöldséges ragu, húsos ragu, saláták, vagy akár tojáslepény.

Hozzávalók:

  • 1 bögre quinoaliszt (quinoa) (1 bögre 2.5 dl - angol mértékegység)
  • 2 evőkanál barna rizsliszt
  • 1 kávéskanál olíva olaj
  • fél bögre forró víz
  • 1 kávéskanálnyi só / ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból gyúrjunk egy összeálló tésztát, amit negyedeljünk el, formáljunk belőle golyóbisokat. A tészta jól formázható, inkább kicsit kemény legyen, mert a puha tésztát nehezebb elnyújtani.
  2. A látványosabb, de kicsit nehezebb nyújtási mód

Vágjunk ki sütőpapírból két, a palacsintasütőnkkel arányos körlapot. Két körlap között nyújtsuk el a tésztát. Nagyon gyengéden, a nyújtófával éppen csak érintve formáljunk a papír alatt egy körlapot.

A felső papírlapot óvatosan húzzuk le a kinyújtott tésztáról.

Az alsó lapot a tésztával együtt emeljük fel és fordítsuk bele a palacsintasütőbe. Ekkor, amikor már a tészta a palacsintasütőben van, húzzuk le róla gyengéden a papírlapot.

FONTOS: Ha a tészta a papírlaphoz ragad, az azt jelenti, hogy a gyúrt tésztánk kissé puha, nedves, gyúrjuk át újra úgy, hogy adunk még hozzá lisztet. Lehetséges az is, hogy a nyújtófával túlságosan beledöngöltük a papírba. Nagyon óvatosan, inkább csak simogatva nyújtsuk a tésztát. Biztosabban leválik a tészta a papírról, ha egy leheletnyi olajat fújunk, kenünk alá

Süssük a tortilla mindkét oldalát közepes lángon, száraz serpenyőben, egy-két percig.

  1. Egyszerűbb kivitelezés:

Több, apróbb gombócot készítsünk a tésztából. A két tenyerünk között formáljunk belőlük tenyérnyi vagy kicsit nagyobb lapokat és ezeket süssük ki. Így kisebb tortillalapokat kapunk ugyan, de biztosabb az eredmény. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalukon száraz serpenyőben.

  1. A tortillákat még melegen össze lehet hajtani, ha mégis megrepednének, nincs semmi probléma, ez esetben vágjuk őket ketté, négyfelé és úgy tálaljuk.
  2. Chips készítés:

A kisült tortillákat vágjuk ollóval vagy késsel kisebb darabokra és egy papírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben süssük 5-10 percet. Vigyázzunk rá, ne égjen meg. A sütőből kivéve még szilárdulnak, nem kell őket zörgős szárazra tikkasztani.

Jó étvágyat!

Forrás:bulkshop.hu

 

 

Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!

A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.

Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!

Egészséges élelmiszerekért, sütési alapanygokért,

gluténmentes lisztekért, édesítőszerekért,

édességekért kattints a képre!

150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyv