Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Rakott brokkoli Ildikó módra

Főételek
Gluténmentes
Egészséges táplálkozás
Testszerviz receptek
Szűrés törlése
Ildikó
2022.12.01 15:15
Rakott brokkoli Ildikó módra

Szeretném megosztani Veled egy rakott brokkoli receptet, mely az általatok közölt saját fejlesztésű változata. Köszönjük a receptet Határik Ildkónak!

 

A brokkoli nem csak egy sokoldalú zöldség, nem csak a tápértéke magas, hanem nagy szerepe lehet a hormonháztartás szabályozásában is. Keresztes virágú növény, így az ösztrogénszint egyensúlyának kialakításához nagyban hozzájárulhat.

Ez a recept ezért is különleges!

Kedves Péter!

Minden nap figyelemmel kísérem a FB-on a Testszerviz bejegyzéseket,  recepteket.

És sok hasznos táplálkozási tanácsot adtok, melyet itt is köszönök. Nagyon jó a receptgyűjtemény is. Sok ebéd és vacsora ötletet kapok Tőletek.

 

Szeretném megosztani Veled egy rakott brokkoli receptet, mely az általatok közölt saját fejlesztésű változata.  
Nem akartam direktben ott feltölteni, nem tudom, hogy lehet-e.

Íme a recept:

Hozzávalók és elkészítése:

1 fej brokkoli rózsáira szedve, 1 db nagy sárgarépa kisebb hasábokra vágva,  ezeket együtt fedő alatt kb. 15 percig párolva egy pici zsiradékon. 
Közben felaprítottam 10-12 szem kisebb paradicsomot és ugyanannyi  kisméretű vöröshagymát, 2 db kimagozott kápia paprikát.
Az aprítás és párolás előtt betettem egy fél csomag szeletelt, nagyobb kockára vágott bacont egy jenaiban a sütőbe és hagytam kisülni belőle a zsiradékot. 
A párolás után kivettem a megsült szalonnakockákat a jenaiból és szépen elrendeztem benne a párolt és a nyers zöldségeket és rászórtam a tetejére a szalonnakockákat. Végül az egészet teleraktam vékony szeletekre vágott sajttal. A Sütőben már csak annyi ideig sült,  amíg a sajt szépen ráolvadt.
Hidegen is finom. 

Gratulálok a Testszerviz rohamos fejlődéséhez és további sok sikert a munkátokhoz!
 

Üdvözlettel:

HATÁRIK ILDI

EGÉSZSÉGES ÉS MENTES ÉLELMISZEREKET ITT TALÁLSZ!