Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Vitalissimo Egészséges Receptek

Pasta con Aglio e Olio – Apafőz változat

Főételek
Gluténmentes
Laktózmentes
Egészséges táplálkozás
Testszerviz receptek
Szűrés törlése
Bogyó Péter
Bogyó Péter
2023.01.08 17:04
Pasta con Aglio e Olio – Apafőz változat

Ha az embernek több érdeklődési köre összeér, akkor igazán izgalmas dolgokkal találkozhatunk. Így vagyok én a filmekkel, a főzéssel és a könyvekkel. Így született meg a legegyszerűbb olasz spagetti vacsorára!

Azt hiszem igen nagy szerencsém van, mert most mindhárom egyszerre talált rám. Stanley Tucci olasz-amerikai színész ”Az Életem az ételeken” át című önéletrajzi és szakácskönyv formájában.

A Golden Globe- és Emmy-díjas színészt a legjobban a Spotlight: Egy nyomozás részletei, a Mennyit ér egy élet? és az Éhezők viadalában nyújtott alakításai miatt szerettem meg.

Több filmjének témája a főzés, így talán annyira nem is meglepő az ételek és a főzés szeretete.
A könyv igazi ünnepek környékére szóló olvasmány: könnyed stílusú, szellemes visszaemlékezése, melyben sok szeretettel és humorral idézi fel élete fontosabb epizódjait.

Mesél a családjáról, felnőtté válásáról, házasságairól, példaképeiről, betegségéről és gyógyulásáról, felejthetetlen filmes utazásairól, kulisszatitkokról.
Magával ragadó memoárjában minden történet a konyhából indul, vagy ott ér véget, s visszaemlékezéseit kedvenc receptjeivel fűszerezi.
Mindjárt az elsők között találunk olyat, mellyel egy könnyed, gyors és mégis különleges vacsorát össze tudunk hozni. Az én verziómba a gluténmentesség és egy kis csípősség kerül bele.

 

Pasta con Aglio e Olio – Apafőz változat

(tészta fokhagymával és olívaolajjal)

Recept 4 adaghoz

 

  1. Az olajon enyhén megpirítjuk a fokhagymát.
  2. A spagettit al dente főzzük.
  3. Lecsepegtetjük a spagettit, és összeforgatjuk a fokhagymával és az olajjal.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük chili paprikával.
  5. Sajttal megszórni tilos!