Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Harcsapaprikás túrós útifűmaghéj tésztával

Marianna receptek
Főételek
Gluténmentes
Köretek
Szűrés törlése
Mányik Mariann
2022.04.21 15:54
Harcsapaprikás túrós útifűmaghéj tésztával

A hal az egyik legjobb fehérjeforrás és rendkívül jó kollagén a test számára. Ha így készíted, akkor a gluténmentes körettel szenzációs!

Harcsapaprikás túrós útifűmaghéj tésztával

Hozzávalók tésztához

  • 60 gr útifű maghéj
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej (laktózmentes)
  • 1 tk só

 

Hozzávalók harcsaraguhoz

  • 500 gr afrikai harcsafilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 ml napraforgó olaj
  • 1 tk csípős paprikakrém
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 db koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml görög joghurt
  • só ízlés szerint
  • 250 gr tehéntúró (rögös, a tálaláshoz)

Elkészítés

Tészta

A tésztához a tejet a tojásokkal és a sóval kézi mixerrel összemixeljük, majd az útifűmaghéjat is hozzákeverjük.

Szilikonos sütőpapírral bélelt (25x35 cm-es) tepsiben, előmelegített sütőben 15 perc alatt 175 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Gyorsan dolgozzunk, mert az útifű maghéj hamar köt.

Ha langyosra hűlt, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és csíkokra vágjuk, kézzel szálakra szedjük.

Ragu

Közben a kockára vágott hagymát és a hozzápréselt fokhagymát az olajon kevés sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a paprikakrémet és a pirospaprikát, majd a felkockázott és enyhén sózott halat. Fedő alatt pár perc alatt puhára pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét a halat.

Hozzákeverjük a görög joghurtot és ha szükséges, utána sózzuk.

Tálaláskor a tésztát az enyhén sózott túróval megszórjuk, a harcsaragut rákanalazzuk.

Köszönjük a receptet Mányik Mariannának!

Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozáson múlik!

A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.

Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!

 

Egészséges élelmiszerekért kattints a képre!

 

150 egészséges Testszerviz recept csak itt!