Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Vitalissimo Egészséges Receptek

Gyümölcsleves Babszi konyhájából

Babszi konyhája
Gluténmentes
Cukormentes
Laktózmentes
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Babszi
2022.06.15 15:32
Gyümölcsleves Babszi konyhájából

A gyümölcsszezon megérkezett. Így most sláger lehet a friss gyümölcsből készült étel. Hát akkor lássuk ezt az egyszerű de annál finomabb gyümölcsleves receptjét Babszi konyhájából.

Hozzávalók 2 személyre: 
  • Kb 40 dkg meggy(kimagozva) és 20 dkg ribizli (nekem ez volt most a kertemben)
  • 2dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál krémes joghurt ( ha tejérzékeny vagy és Vegán akkor hagyd ki,- ebben az esetben több kókusztejszínt használj)
  • 1 evőkanál édesítő (ízlés szerint)
  • víz
  • fajhéj
  • szegfűszeg
  • vanília
  • fél citrom
Elkészítése:
Magozd ki a meggyet????????
Tedd a fazékba a gyümölcsök felét és kb.2 dl vízzel engedd fel (annyival, hogy éppen ellepje a gyümölcsöket )és tegyél bele pici fahéjat, szegfűszeget és citromot, illetve édesítsd a gyümölcs savanyúságához mérten.????
Csak pár percig főzzed majd hűtsed le.
Ha lehűlt szedegesd ki belőle a a szegfűszeget és a fahéjat ha nem port használtál ????
Ez egy kicsit macerás de megéri!
Ezután nincs más dolgod, mint turmixgépbe tenni és hozzá teszed a kókusztejszínt, (joghurtot) és simára turmixolod.
Én egy kis darabka citromot is beleturmixoltam????
Ha kész vagy öntsd egy szép tálba és tedd bele a maradék gyümölcsöket és máris fogyaszthatod.
Nem kell sűríteni, sem egészségtelen pudingokat bele rakosgatni ????
Pont jó sűrűségű lett és ma még finomabb volt.
Nyami ????
Jó étvágyat a finomsághoz, még ehetsz délután is belőle egy keveset!
Küöszönjük a receptet és a képet Babos Kata Babszinak!

Az egészség alapja 80%-ban a táplálkozás!

A táplálkozás pedig a helyes vásárláson és jó recepteken.

Mind a kettőt megtalálod a Vitalissimo-ban!

Egészséges élelmiszerekért, sütési alapanygokért,

gluténmentes lisztekért, édesítőszerekért,

édességekért kattints a képre!

 

150 egészséges Testszerviz recept csak ebben a könyvben