Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

A menstruáció tavasza

Testszerviz termék
Kulcs könyvek
Ösztrogéndominancia
Pajzsmirigy
Szűrés törlése
Testszerviz
2022.08.26 16:44
A menstruáció tavasza

A menstruációs ciklus megértéséhez nagy segítséget nyújt, ha az egyes szakaszait az évszakokhoz hasonlítjuk. A ciklus második szakaszát, amely a vérzés, a „tél” után következik az ébredő és a kiteljesedő tavaszhoz lehet hasonlítani. Ekkor érik meg az új petesejt.

Ekkor egyre több energiánk lesz, sokkal nagyobb kedvvel állunk neki a ránk váró feladatoknak. Ekkor emelkedik az ösztrogén- és tesztoszteronszintünk, ami jelentősen megdobja az energiaszintünket.

Ilyenkor magabiztosabbnak érezzük magunkat, sokkal szívesebben vállalunk kockázatot, előtérbe kerül a nyitottabb énünk, társaságra vágyunk.

Érdemes ezt az optimista időszakot új dolgok elindítására szánni, vagy tervezni, illetve problémamegoldásnak szentelni, hiszen ekkor a bennünk végbemenő változásoknak köszönhetően jók a szellemi képességeink is.

Az étkezésben is hasznos lehet a könnyedségre törekedni, ugyanis ekkor az étvágyunk is kisebb. Mivel ilyenkor jobb az inzulinérzékenység és stabilabb a vércukorszint, kevesebb étellel is jóllakunk. Ebben a szakaszban leginkább színes, könnyű ételekkel támogathatjuk a testünk működését.

Mivel az energiaszintünk növekszik, ezekben a napokban áttérhetünk az intenzívebb, erősítő edzésekre: ekkor a leghatékonyabb az izomépítés, gyorsabb a regeneráció, így választhatunk megerőltetőbb, dinamikus mozgásformákat.

Ismerd meg a többi „évszak” jellemzőit is a Kulcs a nőiséghez című könyvből, és élj harmóniában a ciklusoddal!