Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Egészség magazin: minden ami az egészséges életmód kialakításához és fenntartáshoz szükséges

Kihívások kora - a lelki egészségért

Hormonok
Gyógynövények
Szűrés törlése
Testszerviz
2022.10.10 11:10
Kihívások kora - a lelki egészségért

„A Kulcs a stresszhez könyvnek az a célja, hogy az olvasó megértse, milyen általános folyamatok zajlanak a szervezetében a különféle testi-lelki-szellemi-környezeti behatásokra, hogyan lehet és kell ezek közül a károsakat tudatosan megelőzni, azokkal megküzdeni, hatásukat csökkenteni, kezelni, a jókat pedig tudatosan felhasználni, javunkra fordítani.”

„Naponta kell különféle, nemegyszer megoldhatatlannak tűnő kihívásokkal szembenézni, a gyors és folyamatos változás sokakat cselekvésre ösztönöz, sokakat bénít, de mindenkit érint. Szinte csak az örökös változás az állandó.

Van, akit inspirál, van akit megbetegít ez a folytonos mozgás, a sokféle bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, de mindenkit elér akár felismeri, akár nem. Ma már nem kínos, vállalható és egyre inkább magától értetődő, hogy a lelki egészség és annak karbantartása szorosan összefügg és azonos súlyú a testi, fizikai jólléttel. Soha nem volt nagyobb szükségünk tisztánlátásunk, mentális egészségünk megóvására, mint egy olyan korban, ahol az információk mennyisége és sebessége, kiterjedtsége okán, vagy éppen egy krízis helyzet miatt a változásokhoz alkalmazkodó képesség, állandó készenlét szükséges.”

„A változás ott van mindenütt. Néha úgy érezhetjük magunkat, hogy egy gyorsan pörgő videoklip résztvevői vagyunk, és csak nehezen követjük az eseményeket. Nagyobb változások tanúi lehetünk a technológiában, a tudományban, az orvoslásban, a munkakörnyezetben, de a szervezeti struktúrákban, az értékekben a társadalmi, közösségi hagyományokban, a családi életben, sőt még a vallásban is.

Pozitív események is kiválthatnak bizonyos mértékű stresszt, ha elkerülhetetlenné teszik a változást és az alkalmazkodást.

Tulajdonképpen nincs is más állandó, csak a változás.”

A stressz szubjektív és személyes. Akkor kezdődik, amikor egy személyt, egy eseményt, egy helyzetet, esetleg egy tárgyat stresszorként érzékelünk. Ez azt jelenti, hogy az agy bizonyos mértékű szubjektív értelmezést végez. Hogy miként észlelünk egy eseményt, nagyban függ az önmagunkról alkotott képünktől, akaraterőnktől, értékrendünktől, tapasztalatainktól, de örökölt tulajdonságainktól is. Stresszt okoznak az örömteli események is, mint a szerelem, sikeres munka, sporteredmény, vagy találkozás egy szeretett személlyel, de a legtöbb stressz életünk negatív, fájdalmas és kellemetlen eseményeivel indul.”

Sok tudományos eredmény támasztja alá, hogy a jelentős számú, tartósan fennálló kockázati tényezők következményeként, testi–lelki–szellemi túlterhelés lép fel, ami rossz közérzethez, csökkent aktivitáshoz, megbetegedéshez vezethet.

Fontos felismerés, hogy ennek következményei társadalmi, anyagi helyzettől, iskolázottságtól függetlenül mindenkit elérnek, ha nem képes alkalmazkodni a kihívásokhoz, illetve ellensúlyozni azokat.”

„A tudatos testszervizhez önismeretre is szükségünk van azért, hogy képesek legyünk észlelni és helyesen értékelni a saját tűrőképességünket, sajátos reakcióinkat, testünk-lelkünk jelzéseit, jól ítéljük meg, mi fontos és mi lényegtelen, és ha lehet kerüljük el a szükségtelen terhelést, feszültséget, megpróbáltatásokat. Mindezek eredményeképpen a felismert kihívások nem nyomasztó teherként, hanem valódi pozitív motivációként jelenhetnek meg életünkben.”

Legyen használható tudásod a stresszről!

A stressz szakértője, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos ebben a könyvében megad minden fontos tudnivalót, amivel sokkal könnyebben megbirkózhatsz az életed kihívásaival, és sikerrel kerülhetsz ki a nehéz helyzetekből.

Rendeld meg itt a Kulcs a stresszhez című Testszerviz könyvet!

A Vitalissimo webáruházban a sok száznyi egészséges termék közül vannak olyanok, amelyekkel felveheted a harcot a stressz rád gyakorolt hatásai ellen.

A stressztűrő képesség növeléséhez kattints ide!

A stressz hatásait csökkentő készítmények közül van egy, már több ezer éve használt gyógynövény, az Ashwagandha, amely kiegyensúlyozó hatásával hozzájárul a stressz ránk gyakorolt káros hatásainak a csökkentéséhez, és elősegíti a nyugodt alvást.

Ez az ASHWAGANDHA KOMPLEX, amit itt rendelhetsz meg!