Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Ionok a fogápolásban - ellentétek vonzásában

Vitalissimo
száj- és fogápolás
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2023.06.12 14:56
Ionok a fogápolásban - ellentétek vonzásában

Tudjuk jól, hogy a fogápolás nem egyszerű dolog, és hiába a szorgalmas napi többszöri hagyományos fogápolás, vagy az elektromos fogkefék, szájzuhany használata, előbb vagy utóbb aktuálissá válik az időnként szükséges fogkőeltávolítás.

Ebben a cikkünkben bemutatunk egy új, forradalmi fogápolási technológiát, amely Japánból érkezett hozzánk!


Az ellentétek vonzzák egymást!


A természetben mindennek van valamilyen polaritása, azaz olyan elektromos jellemzője, amely pozitív vagy negatív energiaállapotnak felel meg.

Mit jelent ez?

Az iránytűn az északi irány az Északi-Sark felé mutat, mert a Föld mágneses polaritása így állítja be az iránytűt. Amikor az iskolában a mágnest tanultuk, akkor azt láttuk, hogy az ellentétes polaritású részek vonzották, és az azonos polaritású részek taszították egymást.

Az ellentétes, azaz pozitív vagy negatív töltéssel rendelkező részecskék vonzzák, míg az azonos töltéssel rendelkező részecskék taszítják egymást.

Ez igaz a fogaink felszínére is. Ebben az esetben a fog felszíne negatív (-) polaritású, amihez hozzátapad a lepedék vagy a plakk, aminek pozitív (+) a polaritása.

Mivel az ellentétes polaritású felületek vonzzák egymást, ezért elég nehéz a lepedéket / plakkot eltávolítani a fogról a fogkefével tett dörzsölő mozdulatokkal.

Ha nem történik meg a lepedék / plakk eltávolítása, akkor az idővel megvastagszik, és fogkő lesz belőle.

A japán technológia a fogtisztításban!


A Vitalissimo egészségáruházban is megrendelhető japán ionizációs fogkefék a fogak felszínét borító lepedék eltávolítására negatív (-) töltésű ionokat (parányi részecséket) bocsátanak ki a fogkefe sörtéin keresztül a bennük levő akkumulátor, valamint a kezünk által nyújtott nedvességnek köszönhetően.

Az így kibocsájtott negatív részecskék fellazítják a fogak felszínéhez kötődőd lepedéket, mert a lepedék polaritása most már erősebben vonzódik a fogkeféhez, mint a fogakhoz. Ennek eredményeként most már könnyen és alaposan eltávolíthatjuk a fogainkról a lepedéket, plakkot, és a fogaink tiszták lesznek. Már az első használat után érezni fogjuk, hogy sokkal simábbak lettek a fogaink.

Fogkrémmel vagy anélkül?


Az ionizációs fogkefe használatához nem szükséges fogkrém, vagy ha használunk – mert nem tilos –, akkor jóval kevesebb kell.

Ionic Pro és Ionickiss fogkefék


A fogkefék beépített akkumulátorokkal rendelkeznek. Kinézetre teljesen hasonlítanak a hagyományos fogkefékhez, de a működésük teljesen más.

A manuális tisztítást kiegészítik az ionizációs, lepedéket eltávolító technológiával, és rendkívül gyengéden, de annál alaposabban tisztítják a fogakat. A használatuk különösen javasolt érzékeny fogakra, fogínyre, műtét utáni kímélő fogtisztításra, illetve gyermekek számára.

Az akkumulátorok élettartalma kb. 2 év.

IonPa Home fogkefék


Ide azok a prémium minősítésű fogkefék tartoznak, amelyek egyesítik az ionizációs és szónikus (ultrahangos) tisztítást.

Az Ionpa Home a fogkefék csúcsterméke.

Azonkívűl, hogy a szónikus fogkefék szinte összes működési módszerét tudja és használja, a fogmosást kiegészíti az ionizációs tisztítással, azaz negatív ionok kibocsájtásával választja el a lepedéket a fog felszínéről, hatását a fogak között is kifejtve.

A szónikus rezgés jóval genygédebb, mint az ismert elektromos fogkeféké, mivel a munka nehezést, a lepedék eltávolítását az ionok már megtették.

A fogkefe többféle beállítási lehetőséggel is rendelkezik a fogfehérítő funkción át a fogínymasszázsig.

IonPa Travel fogkefék


Az IonPa Travel fogkefecsaládba olyan
különleges és hasznos fogkefék tartoznak, melyek közül egy kedvenc kötelező tartozéka a mindennapjainknak, l
egyen szó utazásról, munkahelyi, napközbeni fogmosásról.

Kis méretének és elegáns, többféle színű toknak köszönhetően állandó társunk lehet.

Tisztító hatása nem korlátozódik csak szónikus rezgésre, mivel ionizációs tisztítást is végez.

Hogy a készülék töltésével se kelljen foglalkoznunk, 1 db AAA elemmel akár két évig is működik.

Kattints ide, és válassz az igényeidnek megfelelő ionizációs fogkefét a japán fogkefe választékunkból!