Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Inzulinrezisztencia és PCOS összefüggések

Testszerviz életmód
Vitaminok
Ásványianyagok
Életmódváltás
Hormonok
Fogyás
fodroskel por
Vidd Magaddal Zöldturmix
Kulcs a nőiséghez
Szűrés törlése
Dr Suba Réka
2022.08.16 10:44
Inzulinrezisztencia és PCOS összefüggések

Az inzulinrezisztencia és a PCOS (policisztás petefészek szindróma) között nem csak összefüggés van, hanem mindkettőnél nagy segítséget jelenthet az inozitol.

Dr. Suba Réka orvos és Testszerviz szakmai vezető érthető szakmai írása minden hölgynek szól.


Szia, Kedves Olvasóm! Szeretettel üdvözöllek!


Remélem olyan csodás heted volt, akárcsak nekünk!

Képzeld, már kapható szerzőtársammal, Szabados Pállal együtt írt könyvünk!

Ez a könyv a nőiségről szól, a nőként való létezés mikéntjéről!


Miért írtuk meg ezt a könyvet?


A férfiak időnként szoktak tréfálkozni azon, hogy a női gondolkodást, reakciókat lehetetlen megérteni. Szerintem sokszor mi magunk, nők is nehezen értjük saját magunkat.

Ez legtöbbször abból fakad, hogy nem rendelkezünk megfelelő adatokkal arról, hogy miben is rejlik a nőiség és hogyan lehet ezt minden korban fenntartani.

A Kulcs a nőiséghez könyv a női lét rejtelmeihez kíván egy kulcsot adni, hogy az olvasók elindulhassanak és kedvük szerint elmélyülhessenek a női nem megértésében azért, hogy nőies kisugárzásukat minden korban megtarthassák!

És ha már itt tartunk, a nőiességet beárnyékoló nem optimális állapotok egyike az inzulinrezisztencia, valamint policisztás ovárium-szindróma (PCOS).

Az inzulinrezisztencia valójában a cukorbetegség kapuja, amikoris azok a sejtek, amelyeknek be kellene engedni az inzulin-cukor együttest, nem ismerik fel és nem fogadják be az inzulint.

Erre a hasnyálmirigy fokozott inzulintermeléssel válaszol, vagyis túlműködik.

A túlműködés következtében, hosszú távon a hasnyálmirigy kimerül, és kevesebb inzulint termel (akár teljesen le is áll az inzulintermeléssel): ekkor alakul ki a cukorbetegség.

A PCOS a nőgyógyászati problémákon kívül az egész hormonháztartás működését befolyásolhatja negatív módon. A rendszertelen menstruáció és az intenzív menstruációs görcsök a policisztás ovárium-szindróma gyakori tünetei.

Emellett gyakran megfigyelhető a fokozott szőrnövekedés az arc és a test területén, a hajhullás, a - kifejezetten hasi - elhízás, valamint az aknés, pattanásos bőr.

A PCOS következménye lehet akár a meddőség is.

Ez a két betegség szoros összefüggésben állhat, ugyanis a petefészekben (ovárium) is találhatóak inzulinreceptorok és ha ők is rezisztensek az inzulinnal szemben, akkor ez negatívan befolyásolhatja a peteérést, ezáltal pedig az menstruációs ciklust.

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs a nőiséghez című könyvet!Mi segíthet bennünket ebben az esetben?


Elsősorban érdemes szakorvoshoz fordulni.

Továbbá hasznos lehet az inozitol pótlás! Azért írom, hogy pótlás, mert a testünk képes kis mennyiségben előállítani, de ezen betegségek esetén ez lehet nem lesz elég!

Az inozitol javítja a sejtek inzulinérzékenységét. Étrend-kiegészítőként alkalmazva a legjobb bő vízzel bevenni a reggeli órákban vagy két részre osztva reggel, illetve este.

PCOS esetén is segíthet, mivel az inzulinfelvétel javítása által segíti a petefészek működésének helyreállását, a ciklus normalizálódását.

Az inzulinrezisztencia vagy policisztás ovárium-szindróma esetén nemcsak étrend-kiegészítőkre vagy gyógyszeres segítségre van szükség: a gyógyulás érdekében elengedhetetlen az életmód megváltoztatása.

Mindkét esetben kerüljük gyorsan felszívódó szénhidrátokat, előnyben részesítve a lassan felszívódó, összetett szénhidrátokat, s maximum kis mértékben fogyasszunk finomított cukrot és fehérlisztet tartalmazó élelmiszereket.

Fontos továbbá a magas rostbevitel, melyhez a zöldségek, gyümölcsök, zab, fogyasztása által juthatunk.

Az egyik legjobb megoldás a Testszerviz Vidd magaddal zöldturmixpor, mely minden szükséges rostot, zöldleveles növények tápanyagait egyszerre tartalmazza. 

Az étrendi odafigyelés mellett fontos a rendszeres testmozgás, valamint a bőséges folyadékbevitel.

Kedves olvasóm, ha kellemetlen tüneteket tapasztalsz, mindenképp fordulj orvosi segítségért és vizsgáld meg mit tudsz még te magad tenni a probléma javulása érdekében!

Összegezve, az inozitol és a Zöldturmixpor együttes alkalmazása
a fentiekre remek támogató megoldás!

Kattints a képekre!