Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Blog

Férfiak figyelem!

Testszerviz termék
Életmódváltás
Szűrés törlése
Testszerviz
2022.10.07 16:03
Férfiak figyelem!

A férfiak hormonrendszere is folyamatosan változik az életkor előrehaladtával, akárcsak a nőké.

Ez a cikkünk megadja azokat az alapvető tudnivalókat, amiket minden férfinak tudni kellene erről.

 

 


Férfiegészség - törődj magaddal!

Széles közben egyáltalán nem ismert, hogy a férfiak életében is bekövetkeznek bizonyos hormonális változások, melyek hatásaikban nagyon hasonlítanak a nőknél bekövetkező menopauzához.

A kor előrehaladtával járó változókor megjelenése mindkét nemnél lehetséges, másféle hatásokkal.

Férfiaknál az úgynevezett „kapuzárási pánik” jelentkezik az 50. életév után, mert ekkorra válnak érzékelhetővé a férfiak szervezetében lejátszódó hormonális változások, amik az életkor előrehaladtával bekövetkeznek.

Jó, ha minden férfi tud ezekről – lehetőleg már jóval fiatalabb korban –, mert sok minden megtehető ezeknek a változásoknak a hatásai ellen.

A férfiak fő nemi hormona a tesztoszteron, ami a nemi érés kezdetén kezd jelentős mértékben termelődni a herékben. Bár ez a hormon akár a férfi egész élete során folyamatosan termelődik, de a hormon szintje a kor előrehaladtával folyamatosan csökken.

A hormon a kamaszkor idején gyorsan felszökik, és a csúcs kitart egész a 30-as évek közepéig, amikor elkezd csökkeni a hormonszint évente 1-2 %-kal.

Bár ez az éves csökkenés kevésnek tűnik, a 40-es évek közepére a termelt tesztoszteron szinte már csak 40%-a a 20 évvel korábbi szintnek.

Ennek a hormoncsökkenésnek a következménye, hogy csökken az izomtömeg is, tízévenként 5-8%-kal, felgyorsul a csontvesztés, csökken az energia, a fizikai erőkifejtés.

Így a 40-es, 50-es évekre megjelenhetnek a következő tünetek:

  • nő a hasi (zsigeri) zsír
  • nehezebb lesz az izomtömeg megőrzése
  • emelkedik a vérnyomás
  • csökken a csontsűrűség
  • romlik az alvás minősége
  • emelkedik a koleszterinszint
  • csökken az energiaszint
  • lassul a gondolkodási képesség, romlik az emlékezet
  • csökken a nemi vágy
  • erekciós zavarok jelentkezhetnek.

Az 50-es évekre a tesztoszteronszint a csúcshoz képest a felére csökken.

A kutatók idővel felfigyeltek arra is, hogy az egyes generációk között megfigyelhető a tesztoszteronszint csökkenésének a felgyorsulása is, azaz egyre fiatalabb korban jelentkeznek a hormonszint csökkenésének a hatásai.

Miért következik be mindez?


A modern korunk étrendjében egyre nagyobb lett a cukor szerepe, és az élelmiszeripar, a konyha, a gasztronómia egyre inkább a feldolgozott alapanyagokra, a pürékre, krémekre, habokra épít. Ezekben az ételemekben magas a gyorsan felszívódó keményítők, egyszerű cukrok aránya.

A cukrász- és pékipar szintén követi ezt a vonalat. Ma már a kávézók kínálatában is megjelennek a különféle édességek, sütemények, nem is beszélve a nagy élelmiszeráruházak kínálatáról.

A következő hormonrendszert érő romboló hatás oka a környezetszennyezés növekedése, ami már eléri a vízkészleteket is. Az ipari termelés, a nagyüzemi mezőgazdaság egyre több olyan vegyi anyagot használ és bocsát ki, ami rombolja minden ember hormonrendszerét.

Ezek a vegyi anyagok nem állnak meg a lakások küszöbénél, a háztartásokban használt tisztító- és mosószerek mind hozzájárulnak a hormonrendszerünk romló állapotához.

A fentiekhez még hozzájön a modern életünkkel járó magas stressz-szint, az általános elhízás, a rossz alvásminőség, valamint a kábítószerek, az alkohol növekvő fogyasztása, illetve és a nyugtatók, altatók és más gyógyszerek mellékhatásai.

Bár itt már nehéz szétválasztani, hogy pontosan mi az ok és mi a következmény.

Mégis mit tehetünk a fenti körülmények
és hatások ellenére?


Az életmódváltás, illetve a különböző vitaminok, ásványi anyagok pótlása segítség lehet.

A Testszerviz Vitalissimo webáruházunknak ma már jelentős termékkínálata van azoknak a táplálék-kiegészítőknek és más készítményeknek, amiket segítségül hívhatunk.

A tápanyagok közül ilyen a cink és más nyomelemek, a magnézium, a D-vitamin példaként.

De vannak komplex, nemek és kor szerint különböző olyan termékek is, amik szintén segítenek.

Ilyen a Swedish Nutra termékcsalád, vagy a G&G, Wise Tree Naturals készítmények.

A stressz elleni hatások kivédésében segítenek az ún. adaptogén hatóanyagok, amik kiegyensúlyozzák a szervezet működésété. Ilyen például az ashwagandha, és a más gyógynövény komplexek.

Ezek is különféle gyártóktól elérhetők, magas minőségben: ezek közül kiemelkednek a Myrobalan termékek.

A Vitalissimo webáruházunkban külön kigyűjtöttük a stressz elleni készítményeket.

A webáruházunk megoldást kínál a háztartásban használt tisztító és mosószerek cseréjére, valamint a tisztálkodás, a bőr- és testápolás megreformálására is.

Ilyen a Herbow, a Nature Ville vagy a Dermaflora termékcsalád.

Az életmódváltás elengedhetetlen a tartós javulás, a romló folyamatok visszafordítása érdekében.

Az életmódbeli étrendi és szokásbeli változtatások akár meg is duplázhatják a termelődő tesztoszteronszintet.

A Testszerviz 3 hónapos Csináld Magad Programjai, vagy a személyes konzultációkat biztosító Prémium Programja nagy segítség a helyes étrend és életmód kialakításában.

A Testszerviz Kulcs könyvei a férfiakat is ellátják azokkal a hasznos tudnivalókkal, amik szükségesek a sikeres életmódváltáshoz, az öregedés okozta panaszok csökkentéséhez, az idősödő szervezet működésének helyes támogatásához.


A Vitalissimo férfisarokban személyesen gyűjtöttem össze azokat a termékeket, melyek pont a férfikori változókor idején nagyon hatékonyak!

Mivel én is 50 feletti vagyok, így ez a probléma számomra nagyon is reális, és ebben akarok segíteni neked, mint ahogy segítettem magamnak is!

Burget Peti Testszerviz

FÉRFISAROK - BELÉPÉS ITT!