Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Ételalkatrészek? Mitől lesz valami étel?

Kulcs könyvek
Testszerviz életmód
Vitaminok
Ásványianyagok
Egészséges táplálkozás
Aminosav
Gyógynövények
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2022.12.14 15:17
Ételalkatrészek? Mitől lesz valami étel?

Az ételek nem különféle egyszerű alkatrészek összekeverése. Egyáltalán mitől lesz valamiből étel?

Milyen minőségi összetevői vannak a helyes táplálkozásnak? Miért népszerű, ami minőséget képvisel?


Ételeink nem alkatrészek összessége


Az embernek az életben maradásához ennie kell, különben éhen pusztul. Ezt nem kell magyarázni.

Ahogy azt sem kell, hogy amikor sült csirkecombot eszünk zöldségkörettel, akkor előbb nem szedjük szét apró darabokra, egymástól elválasztott anyagokra sem a csirkét, sem a zöldségeket, hanem úgy kerül az étel a tányérunkra, hogy felismerhető a csirkehús és a zöldség is.

Miért írom le ezeket a nyilvánvaló dolgokat?

Mert ha ezek a dolgok bárki számára természetesek, akkor miért gondoljuk azt, hogy az egyes ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok külön-külön ugyanazt a jótékony hatást érik el a szervezetünkben, mint amikor olyan készítmények formájában vesszük be a szánkon át, ami összetettségében hasonlít az ételeinkre.

A kulcsszó a természetesség és a szinergia


Természetesség

A csirke és a zöldségek, még akkor is, ha megsütve, megfőzve fogyasztjuk el őket, magukban tartalmaznak minden hasznos tápanyagot, amit a szervezetünk elvárhat tőlük, hiszen úgy működik az emésztőrendszerünk, hogy ne különálló anyagok kerüljenek oda a szánkon át, hanem állati vagy növényi részekből készítsük az ételeinket.

Ez a természetes módja a táplálkozásnak, amely életben tart bennünket, energiát adó cukrokkal, zsírokkal lát el minket, valamint fehérjéket kapunk belőlük természetesen a bennük található vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel együtt.

Az orvosok és természetgyógyászok már régóta tudják, hogy azok a jól hasznosuló, összetett hatású gyógynövények, amiket sokszor fűszernövényként is használhatnánk, ellentétben a belőlük kinyert hatóanyagokból készült gyógyszerekkel, amik bár lehet, hogy a hatóanyagot koncentráltan tartalmazzák, de mégse hatnak ránk természetesen, ami miatt gyakran okoznak mellékhatásokat. Ezért tart az egyes gyógyszereket olyan sokáig kifejleszteni, mert sokféle vizsgálatnak kell őket alávetni.

A gyógynövények és fűszernövények bár alacsonyabb koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat, mégis összetettebb és kiegyensúlyozottabb hatást válthatnak ki a szervezetünkben, mint az egyes gyógyszerek. Például ilyen jótékony hatású fűszernövény a köménymag, a fokhagyma, a paprika és sorolhatnám, a többi fűszert is.

Szinergia

A szinergia egy összetett dolog részei által kiváltott, együttes hatást jelent. Más szavakkal, ilyenkor az együttműködő részek eredményessége nagyobb a különálló részek hatásainak összegénél.

Magyarán: 2+2 = 5, nem négy. Milyen furcsa az efféle számtan!

Pedig talán így lehetne legjobban rámutatni a szinergia lényegére.


Táplálékkiegészítők


Gyakran hangoztatják
, hogy a táplálékiegészítők nem gyógyszerek, azaz nem várható tőlük olyan erős és azonnali hatás, mint a gyógyszergyári termékektől. Ezt lehetne a rovásukra is írni, ugyanakkor én ezt előnyként látom.

Miért? Mert a rendszeres fogyasztásuk, azaz étrendi szerepük biztonságos, és nem kell vigyázni arra, hogy melyik termékből veszek be egyszerre egy-egy adagot.

Így velük valóban megnövelhetjük az egy étkezéskor bevitt tápanyagok mennyiségét, azaz valóban kiegészítik és erősítik a megevett ételben levő táplálék hatását.

Ez bármelyik étrendkiegészítőre igaz.

Az igazán hatékony táplálékkiegészítők


A táplálékkiegészítők között vannak olyanok, amik egyszerre többféle hatóanyagot, vitamint és más hasznos összetevőt tartalmaznak. Ezek sokkal magasabb minőséget képviselnek, mint azok a társaik, amikben csak egyféle vitamin vagy ásványi anyag, nyomelem található.

Ez a már említett „2 + 2 = 5 számtan” miatt van így, mert színre lép a szinergia! A részek egyesített hatása több lesz, a részek számtani összegénél.

Svéd Prémium Egészség megoldások


A Testszerviz Vitalissimo webáruház kínálatában szereplő „Swedish Nutra” termékcsalád készítményei ilyen szinergikus hatású termékek, mert nagyon sok hasznos összetevő van bennük, amik egyszerre, egymást segítve, erősítve fejtik ki tápláló és erősítő hatásukat.

Mivel folyékonyak, nagyon jól szívódnak fel, és igazán jól hatnak a bennük levő értékes összetevők.

Ezért olyan kiválóak, és nem véletlenül népszerűek a rendszeres vásárlóink körében!

Kattints ide, és ismerkedj meg a hatékony és finom
Prémium Svéd Egészség Megoldásokkal!


 


Kulcs a tápanyagokhoz könyv


Tudj meg többet
az ételek tápanyagtartalmáról és a fűszernövények hasznosságáról!

A Kulcs a tápanyagokhoz könyv könnyen érthetően segít neked egy igazán tápláló ételekből álló étrend kialakításában!

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs a tápanyagokhoz című könyvet!