Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Letörhetetlen elhízásjárvány

Testszerviz életmód
Életmódváltás
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2022.11.09 15:31
Letörhetetlen elhízásjárvány

Pár évvel ezelőtt bejárta a magyar internetes weblapokat egy 2016. őszi MTI hír, mely szerint:

„A világnépesség felének egészségére jelent fenyegetést a nem megfelelő étrend – figyelmeztet egy táplálkozási és mezőgazdasági szakértőket tömörítő független bizottság, amely szerint 2030-ra a bolygó lakosságának harmada válhat túlsúlyossá vagy elhízottá.”


Tele hassal tápanyaghiány

Ez az információ a BBC News-tól származik, mely szerint a Global Panel on Agriculture and Food Systems for Nutrition nevű bizottság jelentése szerint kétmilliárd ember étrendjéből hiányoznak azok a vitaminok és ásványi anyagok, amelyek szükségesek az egészség megőrzéséhez.

Ezek hiánya a szívbetegség, a magas vérnyomás, a cukorbetegség és más olyan, táplálkozással összefüggő betegségek előfordulását növeli, amelyek csökkentik a teljesítőképességet és az egészségügy túlterhelésével fenyegetnek.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) elé terjesztett jelentés rámutat, hogy ezek a nem fertőző, krónikus betegségek a fejlett országokban jellemző a feldolgozott ételekben gazdag étrendekkel állnak összefüggésben. Ugyanakkor a legfrissebb adatok szerint a fejlődő országokban is egyre aggasztóbb a helyzet ebből a szempontból.

A hazai valóság

Miért veszem elő ezt a „lerágott csontot” újra? Mert ez a hír egyáltalán nem avult el, hiszen azóta se változott semmi.

KSH elérhető adatai alapján hazánkban sem jobb a helyzet.

2009 – 2014 – 2019 évek statisztikai adatai alapján az elhízottak %-os arányának növekedése a következő volt 19,5 – 20,6 – 23,9 ezekben az években.
Eszerint az itthoni trend is alátámasztja a cikkem elején idézet nemzetközi jóslatot.

Kilépés a körből

Mit tehetsz azért, hogy ne kerülj be, vagy éppen kerülj ki a fenti veszélyeztetett körből?

Először is kezd el az életmódváltást és ne csak fogyókúrázz!

Ez nem koplalást jelent, hanem megfelelő, sikerekkel alátámasztott tudás birtokában lehet eredményre vinni.

Kulcs könyvek

Ez a tudás bárki számára elérhető a Testszerviz Kulcs könyvekben!

Ez a könyvsorozat sorra veszi az emberi test az iskolai oktatásból kimaradt fontos tudnivalóit, és tele van olyan hasznos tanácsokkal is, ami eredményre vezet.
A könyvek könnyen érthetők és azonnal, szinte oldalról oldalra azonnal használhatók.Testszerviz Akadémia

A második lehetőség a bárki számára elérhető „Testszerviz Akadémia” ismeretanyagának a tanulmányozása, amelyről az alábbi gombra kattintva olvashatsz, és azonnal jelentkezhetsz is rá.Testszerviz Prémium Program

A harmadik lehetőség a Testszerviz 3 hónapos Prémium Programján való részvétel, amire egy ingyenes személyes konzultáción át vezet az út.

Ezen a konzultáción megtudhatod, hogy mit adhat neked ez az életmódváltó program!
Erre a konzultációra az életminőség teszt kitöltésével jelentkezhetsz!


Vitalissimo egészség webáruház

A negyedik lehetőség a Testszerviz Vitalissimo webáruház magas minőségű, egészséges termékeinek megismerése és rendszeres fogyasztása.

A webáruházunk sok olyan különleges terméket is kínál, ami segít az egészségesebb életmód kialakításában, a szervezet táplálásában.

Burget Péter, a Testszerviz Alapítója nyújt telefonos segítséget a személyes szempontok szerint összeállított megrendelés feladásában.