Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

Egészség magazin: minden ami az egészséges életmód kialakításához és fenntartáshoz szükséges

Ébredező világ

Gluténmentes
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2023.01.02 12:47
Ébredező világ

Az élelmiszeripar egyre nagyobb sebességre kapcsol, és egyre kevesebb figyelmet fordít arra, hogy az emberek egészségére tekintettel legyenek. Az egészségünkkel csak magunk törődhetünk igazán!

De mit is tehetsz azért, hogy az élelmiszeripar ne daráljon be és egészséges maradj? Olvasd el!


Nyugati világunk

Amit ma „nyugati világnak”, vagy egyszerűen „Nyugatnak” hívunk, magában foglalja Európa nagy részét, Ausztráliát és az észak-amerikai kontinenst.

Ez a nyugati világ kezd ébredezni az egészségtudatosság tekintetében.

Az orvosok, az emberi szervezet működésével foglalkozó kutatók szűk köre és az itt élő emberek egészségtudatosabb része kezd rájönni arra, hogy a civilizációs betegségeket a „nyugati típusú táplálkozás” okozza.

Mára már kiderült, hogy az alapélelmiszereknek számító, gyorsan felszívódó szénhidrátokat kínáló élelmiszerek, mint a gabonafélék, burgonya, kukorica, rizs és a cukor, valamint a sütőolajok, mint például a napraforgó-, pálma-repce-, szójaolajok felelősek a minket sújtó betegségek jelentős részéért.

Alkalmazkodási képtelenség

Világos, hogy a mai ember kifejlődése során évmilliókig csiszolgatott anyagcsere és más, szervezetünkben végbemenő biológiai folyamatok nem képesek alkalmazkodni a fenti jellemzőkkel leírható nyugati étrendhez, annak kialakulásának 120 éve alatt.

A finomított szénhidrátok és a sütőolajok 20. századi elterjedésével párhuzamosan népbetegséggé vált az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák.

Az 1950-es évekhez képest tízszeresére nőtt a 2-es típusú cukorbetegek száma.

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

A 19. század második felétől kezdve a fejlett iparral rendelkező országokban bevezetett egyre több ipari élelmiszerrel kapcsolatban soha nem végeztek vizsgálatokat a hosszú távú, egészségre gyakorolt hatásukkal kapcsolatban.

Az élelmiszeripar szabadon hazardírozhat az egészségünkkel, az állami felügyelet csak az adalékanyagokat teszteli, hogy van-e bármelyiknek bizonyítható rövidtávú megbetegítő hatása.

Valójában egy új korszakba léptünk a tápanyagot már alig tartalmazó ultrafeldolgozott élelmiszerekkel.

Ez ellen az egészségkárosítás ellen magunknak kell védekeznünk!

Ehhez a védekezéshez nyújt támogatást a Testszerviz és a Vitalissimo webáruház!

Mi a Testszerviz megoldás?

A megoldás kettős lehet: egyrészt a tudatos életmódváltás, aminek során kiiktatjuk ezeket az élelmiszereket az étrendünkből, másrészt a hiányzó vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlása.

Ez utóbbira kiváló segítség a Vitalissimo webáruház folyékony vitamin kínálata.

Ezek a folyékony termékek hatékony felszívódással remekül feltöltik a szervezetünket az ételeinkből már alig bevihető tápanyagokkal.

Kattints ide, és ismerkedj meg a Swedish Nutra termékkínlatunkkal!

 


Itt az életmódváltáshoz szükséges tudás!

A másik lehetőség az életmódváltás, aminek sikeres véghezviteléhez elengedhetetlen a szükséges tudás megszerzése. Ezt kínálják a Testszerviz Kulcs könyvek!

Kattints ide, és ismerkedj meg a könyvkínálatunkkal!

 


Kattints ide, és rendeld meg nagy kedvezménnyel a teljes Kulcs könyvtárat!