Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 30 737 4359

TÖRTÉNETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK AZ EGÉSZSÉG UTÁNI KUTATÁSOKBÓL, FELFEDEZÉSEKBŐL

Csökkenő tápanyagtartalom

Testszerviz életmód
Vitaminok
Ásványianyagok
Életmódváltás
Egészséges táplálkozás
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2023.02.12 11:31
Csökkenő tápanyagtartalom

Most akkor tényleg kellenek a táplálék-kiegészítők? Állandó kérdés ez és folyamatos viták tárgya. És a vitaminok mennyisége, hogy mi a szükséges, mennyi az elég. 

2022. december 10-én, pénteken az Indexen megjelent egy újabb cikk arról, hogy a gyümölcsök és zöldségek már elvesztették tápanyagtartalmuk nagy részét.

Ez nem új észrevétel, már 2004-ben megjelent egy tanulmány, ami az USA-ban vizsgálta ezt az 1950 és 1999-ig terjedő időszakban.

Ha a rendelkezésre álló kutatási adatokat megnézzük, akkor az Index cikke talán túloz azzal, hogy egyszerűen kijelenti, hogy a gyümölcsök és zöldségek

AZ ELMÚLT ÖTVEN ÉVBEN TÁPANYAGTARTALMUK NAGY RÉSZÉT ELVESZTETTÉK”.

Valóban tény, hogy a tápanyagvesztés létező dolog, de ennek mértéke függ attól, hogy milyen fajtákat és hol vizsgálnak.

A nagyüzemi növénytermesztésű gyümölcsöknél és zöldségeknél jelentősebb ez a veszteség, míg a biogazdaságokban termesztettek tápanyagokban gazdagabbak. De nem mindenki engedheti meg megának a bio minősítésű termékeket, és a csökkenés ténye – bár eltérő mértékben –, de rájuk is igaz.

A tápanyagcsökkenés talán legismertebb jelképe lehet a tökéletesen kerek, halványpiros, seízű paradicsomok a boltok polcain. Ennek a „paradicsomként eladott” nagyüzemi terméknek a tápanyagtartalma köszönőviszonyban sincs a piacokon kapható háztájinak, és még az is lehet, hogy az ilyen termesztésű növények még napot se láttak soha.

Mindezek ellenére ne szokjunk le a gyümölcs és zöldségfogyasztásról, mert ez még mindig fontos része egy jó étrendnek.

De tudnunk kell, hogy a gyümölcsök és zöldségek önmagukban nem biztosítják a szervezetünk számára szükséges összes tápanyagot.

Éppen ezért fontos az, hogy naponta egészítsük ki a tápanyagbevitelünket jól hasznosuló vitamin és ásványi anyag termékekkel.

A Swedish Nutra folyékony komplexek nem csak az összes vitamint és ásványiaynagot tartalmazzák, hanem nagy mennyiségben szuperzöldek, zöldségek és gyümölcsök koncentrált kivonatait is!

Ezért is nagyszerű tápanyag, vitamin és ásványianyag forrás a Swedish Nutra folyékony vitamincsalád!

HATÉKONY, FOLYÉKONY, FINOM!

Mások még keresik, te megtaláltad!