Megrendelés és Ügyfélszolgálat

+36 70 771 42 52

Egészség magazin: minden ami az egészséges életmód kialakításához és fenntartáshoz szükséges

A paprika erejével

Kulcs könyvek
Fogyás
Szűrés törlése
Szabados Pál
Szabados Pál
2023.03.27 16:25
A paprika erejével

Mit tehet a paprika a testsúlyod csökkentése érdekében?

Mit tehet az inulin és zöldtea a bélflórád egészsége érdekében?

Mit történik, ha ez a három testőr megtalálható egyetlen készítményben?

Olvasd el a cikkünket!


A kapszaicin ereje


A kapszaicin elsősorban a különböző paprikafélékben előforduló, azoknak csípős ízt adó anyaga, melynek hatásai közé tartozik a fájdalomérző idegrostok ingerlése.

A kapszaicin az erős paprika vastag ereiben található meg koncentráltan. Égető, csípő érzést vált ki a nyelven, a száj nyálkahártyáján, a bőrön és a szembe kerülve egyaránt. A kapszaicinnel érintkező területeken erős vérbőség alakul ki, de ez a tünet sohasem fokozódik helyi gyulladássá.

A kapszaicin a fájdalomérző idegvégződésekhez kötődik, ami az égő fájdalom érzését okozza, és ez akkor is tart, ha a kapszaicint eltávolítják. Ennek oka, hogy az idegvégződéseken olyan folyamatok indulnak be, amelyek a kapszaicin eltávolítása után is tovább működnek. Ezért nem sokat segít, ha vízzel lemossák vagy vízivással próbálják enyhíteni az égő fájdalom érzését a szájban az erőspaprika után.

Erőspaprika – bélflóra és testsúlycsökkentés


A chili paprika hozzájárul a testsúly csökkenéséhez, valamint támogatja a testsúlycsökkentő étrend eredményességét. A Natur Tanya® chilipaprika termékében levő védjegyezett MaxiTherm®, a chili paprika aktív hatóanyagait, a koncentrálja a kapszaicin különféle formáit tartalmazza. Ezek a hatóanyagok testsúlykontrollhoz kapcsolódó aktív alkotóelemek több szempontból is.

A kapszaicin vegyületkeverék termogenetikus zsírégető, azaz helyileg emeli a terület hőmérsékletét zsírégetéssel. Ami a testzsír csökkenése mellett, felgyorsult anyagcserét is jelent.

A kapszaicin vegyületkeverék fogyasztása csökkenti az étvágyat, és megnöveli az energiafelhasználást.

A kapszaicin vegyületkeverék elősegíti a bélflóra egyensúlyát is, táplálja a jótékony zsírsavakat termelő hasznos baktériumokat, és csökkenti helyi  gyulladást.

A kapszaicin azonban csak nagy dózisban adagolva fejti ki testsúlycsökkentő hatását. A közfogyasztásra szánt chili paprika már kisebb mennyiségben is gyomor- és bélrendszeri panaszokat okoz, valamint irritációt a szájban és emésztőrendszerben, ezért nem jól tolerálható.

Natur Tanya® Chili paprika tabletta


A Natur Tanya® Chili tabletta termékben a MAXITHERM® CHILI PAPRIKA KIVONATÁBÓL származó kapszaicin kecerék, 300 000 SHU/G értékűek.

Az SHU/G a Scoville-féle csípősségi egység (SHU: Scoville Heat Unit), amely chili paprikák csípősségét jelzi. Azt mutatja meg, hogy a vizsgált mintát hányszorosára kell hígítani ahhoz, hogy a csípős érzést már ne érezzük. Tehát a 300 000 SHU/G érték háromszázezerszeres hígítást jelent.

A tablettába zárt 15 darab paprika ereje nem okoz irritációt a mikrokapszulázottság miatt.

A MaxiTherm® maximálisan kihasználja a chili paprikához kapcsolódó élettani hatásokat.

A melegre és fényre érzékeny, illékony, irritáló chili kapszaicin koncentrálását és a késleltetett hatóanyagleadást egy mikrokapszulázási technológia (VitaPearlTM) teszi lehetővé.

Ennek a „szállítórendszernek” az előnyei:

  • megakadályozza, hogy a kapszaicin vegyületek azonnal lebomoljanak a gyomor savas környezetében

  • megvédi a hatóanyag tartalmat

  • javítja a biológiai hasznosulást

  • növeli a felszívódást

  • megkönnyíti a késleltetett hatóanyag kibocsátást

  • és biztonságossá teszi az alkalmazását.

Képen ábrázolva ez a technológia így néz ki:

 

Az alkalmazott eljárással minden egyes kapszaicin részecskét, mikrogömbökbe zárnak, majd a hatóanyagszemcséket egy szabályozott bomlású, pH-érzékeny védőburokkal látják el.

Így a hatóanyag stabil és koncentrált marad, lebomlás és veszteség nélkül. Ez biztosítja, hogy a mikrogömbök csak a bélben kezdjék meg a szabályozott hatóanyag leadást.

A VitaPearlTM mikrokapszulázási technológia segítségével elegendő hatóanyag kerül a vékonybélbe, ahol a hatóanyagok fel tudnak szívódni, emésztőrendszeri panaszok nélkül.

További hasznos összetevők


A termékben fenti kapszaicin hatóanyagszemcsékből álló mikrokapszulákat további hatóanyagok is kiegészítik, mint a cikória gyökérből nyert inulin rost és a standardizált zöld tea kivonatban található antioxidáns.

Ezek az összetevők táplálják a bélflórát, melynek rossz összetétele kapcsolatba hozható az elhízással. Az így helyrehozott bélflóra hasznos baktériumai hozzájárulnak a testzsír csökkentéséhez, az étvágy szabályozásához és az anyagcsere gyorsításához.

A cikória gyökere, a növények közül az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmazza az inulint, amely a Frutafit® inulin természetes forrása.

Az inulin egy prebiotikum, olyan emészthetetlen rost, amely csak a hasznos bélbaktériumoknak nyújt táplálékot. Az inulin előnyösen befolyásolja a bélflórát, elősegíti olyan baktériumok elszaporodását, amely olyan jótékony hatású rövid láncú zsírsavakat terelnek, mint amilyen a vajsav.

A rövid láncú zsírsavak több energiát adnak, csökkentik a zsírszövet mennyiségét és gátolják a krónikus gyulladást.

Az zöldteában levő EGCG (epigallocatechin-3-gallát) vegyület egy erős antioxidáns. Ez azt jelenti, hogy védi a sejteket a szervezetünkben termelődő szabad gyökök gyulladást keltő hatásával szemben.

Az EGCG kedvezően befolyásolja a bélflóra összetételét is, növeli az inzulinérzékenységet, megnöveli az energiafelhasználást, így elősegíti a testsúly csökkenését, és megkönnyít a súlymegtartást az elért testsúlycél után.

Kiknek ajánljuk a Natur Tanya® Chili tabletta terméket?


Azoknak
, akik védjegyzett, 3 hatóanyagra standardizált chili kivonattal egészítenék ki étrendjüket.

Azoknak, akik olyan készítményt keresnek, amely a chili paprika hatóanyagát, a kapszaicint, koncentrált kivonatként tartalmazza, és nem okoz irritációt, gyomor- és bélrendszeri panaszokat.

Azoknak, akik csökkentett szénhidráttartalmú étrendet követnek.

Azoknak, akik csökkenteni szeretnék a testsúlyukat, és szeretnék könnyen megtartani az új étrendjüket.

Végül sportolóknak, aktív életmódot élőknek, hogy növeljék az izmaik erőkifejtését.

Kattints ide, és rendeld meg a Natur Tanya® Chili tabletta terméket!


Kulcs a zsírégetéshez könyv


A Testszerviz Kulcs a zsírégetéshez című könyvében megtalálható minden olyan információ, amely hozzásegít ahhoz, hogy elérd az ideális testsúlyodat, és meg is tudd tartani azt!

A könyv részletesen ismerteti a zsírégetéshez szükséges feltételeket azokkal a tudnivalókkal együtt, amelyek segítik a sikeres alkalmazást.

Így ez a könyv a testsúlycsökkentés kézikönyve!

Pontos tervet és használható tudást tartalmaz az életmódváltó céljaid eléréséhez!

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs a zsírégetéshez című könyvet, most egy heti ajándék étrenddel!


A cikk szakmai részének forrása: Natur Tanya® Chili tabletta - mikrobiom barát testsúlycsökkentő termékleírás.