
-
NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
-
SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST
-
5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA
-
NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)
-
FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK
-
VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)
-
GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA
-
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT
-
UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN
-
ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ
-
HŰTÉST NEM IGÉNYEL
-
MÁR 3 ÉVES KORTÓL

A FLÓRABIOTIKUM ÖSSZETEVŐI
SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII
A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. Tízszer nagyobb méretű, mint a patogén baktériumok (ezáltal nagyobb felületen tud működni a bél érintett területein), ahol a kórokozók ragadós felszínéhez tapadnak (pl. E. coli, Salmonella), és amit emésztéssel távolítunk el. Fellép a káros élesztőgombák (pl. Candida) ellen is, szaporodásukat különböző vegyületekkel (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav) akadályozza.
FLÓRABIOTIKUM - BIZTONSÁGOSAN FOGYASZTHATÓ ANTIBIOTIKUMOKKAL
Fontos, hogy a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii eltérő élettani struktúrájának köszönhetően, nem szerez antibiotikum rezisztencia géneket, ezáltal biztonságosan fogyasztható antibiotikumokkal (a baktérium alapú probiotikumok rezisztencia géneket hordoznak, melyet képesek átadni kórokozó baktériumoknak). Más baktériummal ellentétben a S. boulardii nincsen kitéve az antibiotikumok káros hatásainak (amely az élőflóra életképességét kedvezőtlenül befolyásolná).
A megfelelő étrendi időzítés miatt gyakran elfelejtődik a napi adag bevétele, viszont a FLÓRABIOTIKUM alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikumok használata után (mindemellett étkezés előtt, alatt és után is használható)

FERMENTÁLT GUÁRBAB PREBIOTIKUM
A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat, mely gyomor- és bélbarát rosttermékünk kizárólagos összetevője, olyan prebiotikum, amit a fermentáció során enzimek bontanak le, és olyan anyagokat hoznak létre, mint a glükuronsav és a galakturonsav. Ezek az anyagok elősegítik a probiotikus baktériumok növekedését és elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását. Ellenáll a hőnek, a gyomorsavnak, az epesavaknak és az emésztőenzimeknek is. Támogatja a gyomor-bélrendszer egészségét és hozzájárul a bélmikrobiom egyensúlyához.
A FLÓRABIOTIKUM FORMULÁZÁSÁNÁL NÖVÉNYI KAPSZULATOKOT ALKALMAZTUNK