Kategóriák

Szavazás
Mi a legfontosabb ok, hogy itt vásárol?
Válogatott termékek
Gyors kiszolgálás
Könnyű kereshetőség
Jó árak
Minőségi termékek
Van, amit csak itt találok meg
Őrizd meg a fogaidat!

Kulcs a stresszoldáshoz
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Házhozszállítás

Termék részletek


ÉLÉSKAMRA PUHA FÁNK ÉS NUDLI SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK 200 g

ÉLÉSKAMRA PUHA FÁNK ÉS NUDLI SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK 200 g
755 Ft

Valódi fánk élmény, a keltes tészta ízével és állagával, kelesztés, dagasztás nélkül, maximum 30 perc alatt. A kisült fánkok naturális, semleges ízűek, enyhén édesek és foszlósan finomak.

CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM

ALACSONY ZSÍRTARTALOM

ROSTBAN GAZDAG

SEMLEGES ÍZŰ

PIHE-PUHA

  • Mit készíthetünk belőle?

    Egy nagy tál puha és csábító fánknak nem sokan tudnak ellenállni. A nem diétázók sem fognak reklamálni, ha megkínálod őket.

    *A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 30%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

     

    MEGÚJULT

    Még puhább

    Még hagyományosabb érzetű

    Csökkent a szénhidrát tartalom

    Még többet tudsz készíteni egy csomag lisztből

     

    FIGYELEM! VÁLTOZÁS!

    A Puha fánk lisztkeverék édesítés nélkül kapható!

    Kedved szerint Te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá.

    Javaslatok: 60 g eritrit, 40 g xilit, 30 g méz - akinek diétája engedi, néhány csepp stevia, 1 teáskanál 4/1 vagy 5/1 édesítő, 5-6 szem puha datolya 2 evőkanál vízzel pürédítve, stb.

     

    Az édesítőt azért hagytuk ki, hogy ne mi döntsünk helyetted, mit szeretnél használni. Sorban az összes édes termékünk édesítésmentessé válik. Meghagyva ezzel Neked a választás szabadságát.

     

    A lisztkeverék minden szárazanyagot tartalmaz, csak tojás és víz hozzáadása szükséges. Nagyjából 20 db 5 cm-es fánk elkészítéséhez elegendő mennyiség. A tésztával könnyű bánni, egyszerűen nyújtható és formázható. Nem szakad, nem ragad. Semmilyen külön sütési tudományt nem igényel.

     

    Kinek ajánljuk?

    Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, izulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges napi táplálkozást.


    A fánk kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. A rost lassítja a szénhidrátok felszívódását, így hosszú ideig ad energiát és jóllakottság érzetet.

    Nem issza fel a sütés közben használt zsiradékot, így ebben biztosan különbözik a hagyományos fánkoktól. De ízében, állagában ahhoz nagyon hasonló finomság.

     

    Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?

    A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.

     

    Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított naturális termék.

    Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

    Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

     

    Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), arany lenmagliszt, szezámmag liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)

     

    Alaprecept:

    Hozzávalók:

    • 1 csomag Éléskamra Puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
    • 3 M-es tojás (kb. 165 g)
    • 1 M-es tojás sárgája
    • 150 ml víz
    • 60 g eritrit

     

    Elkészítési javaslat:  3 M-es tojást (kb. 165 g) és 1 M-es tojássárgáját keverj el 150 ml hideg vízzel, 60 g eritrittel vagy más édesítővel. Add hozzá a fánklisztet és keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát 30 peret hűvös helyen, majd enyhén lisztezve jól gyúred át. Ezt követően lisztes felületen nyújtsd el 8-10 mm-esre, kb. 5 cm-es formával szaggatva 20 db fánkod lesz. Közepébe nyomj mélyedést, majd nem túlforró, legalább 2 cm magas mennyiségű zsiradékon süsd készre oldalanként 2-3 perc alatt. A fánkok sütés közben szép vastagra nőnek. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.

    Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható. Puha, foszlós, mellékíz nélküli fánkok készíthetők így.

    Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

    Energia kJ

    Energia kcal

    zsír

    amelyből telített zsírsavak

    szénhidrát

    amelyből cukrok

    amelybből hasznosuló:

    fehérje

    rost

    1070,9 259,3 2,4g 1,1 g 51,7 g 0,4 g 51,7 g 6,6 g 0,1 g 27,0 g

    Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

    Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva. 

    Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

    Száraz, hűvös helyen tartandó.

  • Cikkszám
    184700
Webáruház készítés