A csicsóka gazdag inulinban, mely természetes prebiotikum. Támogatja a bélflóra egyensúlyát, egészségét, hozzájárulhat a vastagbélrák kockázatának csökkentéséhez.
Jótékony hatású candidiasis, székrekedés, gyomorsav-problémák, reflux esetén.
Tartós fogyasztása cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott. Csökkenti az édesség utáni vágyat, immunstimuláló hatású. Szakirodalmi adatok szerint mellrákban gátolhatja tumor növekedését.
Szív érrendszer szempontjából az alma kiváló ásványianyag összetétele (gazdag káliumban) segíthet a vérnyomás szabályozásában és csökkentheti a stroke kockázatát.
A bél a táplálás mellett, immunitás szempontjából is nagyon fontos, hiszen legalább 70-80%-ban rajta múlik védekező-rendszerünk működésének hatékonysága.
Azonban a mai életmód, táplálkozási-ivási szokások, a mozgás hiánya miatt egyre gyengébben tudja ellátni a feladatát, és ez nemcsak emésztési zavarhoz, hanem ezzel együtt az immunrendszer meggyengüléséhez is vezet. Az ördögi kör itt nem áll meg, hiszen az emésztés gyengülésével a létfontosságú tápanyagok (pl. vitaminok, ásványok, nyomelemek stb.) felszívódása is romlik.
Hiába szedsz vitaminokat, azok hasznosulása is egy nagy kérdőjel marad…
Emésztés szempontjából nagyon hatásos az alma, almapektin, csicsóka, édeskömény.
Felhasználási javaslat a gyártó adatai alapján:
Mennyi a napi javasolt fogyasztás?
Napi 1-2 adag javasolt
1 adag - 7 g - nagyjából 1 evőkanál
1 zacskó kb hány napra elegendő?
Ha csak 1 evőkanállal eszik, akkor 1 hónapra elegendő, ha duplázza, akkor 15 napig.
Személyes megjegyzés a tapasztalatok alapján:
Eleinte gyorsan fogy. Aztán amikor kezdenek a hiányok csökkenni, akkor mérséklődik ez a késztetés.
Bár annyira finom, hogy tuti nem kell senkit a jövőben sem unszolni.