Ingyenes személyes átvétel a XIII. kerületben!

GLS + GLS Csomagpont + Személyes átvétel E-mail | 9:00 - 17:00 | +36 30 1905 017

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/1905017

Vitalissimo Egészséges Receptek
2022.01.07 11:31

Újragondolt puncs-szelet Babszi konyhájából

Újragondolt puncs-szelet Babszi konyhájából

A puncsszelet egy legendás mindent bele sütemény. Rengeteg íz összessége és a tetején az a rózsaszín fondan, az valami csodás. Lehet ezt egészségesen is?

Hozzávalók:

A tészta:

  • 20 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg kölesliszt
  • 1 lapos evőkanál utifűmaghéj
  • 10 gramm foszfátmentes sütőpor
  • 30 gramm 4:1 édesítő
  • 2 evőkanál tejföl (laktózmentes)
  • 10 dkg vaj
  • 1 M-es tojás sárgája

A hozzávalókat összegyúrjuk és fél órát hűtőbe tesszük.

A két tészta közötti krém hozzávalói:

  • 1 lap megsült tészta
  • 150 ml víz
  • 1 evőkanál édesítő
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg darált mandula
  • rumaroma (nem rum!!!)
  • cukormentes baracklekvár a kenéshez

Krém hozzávalói a tetejére:

  • 2 M-es tojás sárgája
  • fél dl kókusztejszín vagy tejszín
  • 2 evőkanál édesítő
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál utifűmaghéj
  • pár csepp citromlé
  • pirosításra céklapor vagy piros gyümölcs leve

Újragondolt puncs-szelet Babszi konyhájából

A tészta elkészítése:

Vegyük ki a hűtőből a tésztánkat és osszuk 3 egyenlő részre.

20x30 –as tepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral és egyenként süssük meg a kinyújtott tésztalapokat. Én a tepsiben nyújtom ki tésztanyújtó hengerrel, de kézzel is tudod lapogatni.

190 C fokos sütőben 10 perc alatt készre sülnek. Ha megsült egy lap, akkor csúsztasd ki a szilikonos sütőpapírral együtt a munkalapra és hagyd kihűlni.

Kettő lapot félreteszünk, és a harmadik lappal elkészítjük az első krémet.

150 ml vízbe oldjuk fel az édesítőt és tördeljük bele a tésztánkat. Tegyük hozzá a kakaót, a darált mandulát, és rumaromát. Keverjük össze az elegyünket.

Állítsuk össze a tésztánkat.

Első lapot kenjük meg a baracklekvárral majd az első krémmel borítsuk be. Ha ezzel megvagyunk, tegyük rá a másik lapunkat és tegyük hűtőbe.

Máz elkészítése:

2 tojássárgáját pici kb. 2 evőkanál tejszínnel és az édesítővel sűrűre főzzük.

Keverjük bele a vajat és az utifűmaghéjat, ízesítsük rummal és citromlével, majd pirosítsuk.

A kihűlt tésztára egyenletesen kenjük el és tegyük vissza a hűtőbe és jó, ha másnapig vársz vele.

Elkészítettem két alkalommal, teljes siker a családban és a baráti körben is.

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Jó étvágyat a finomsághoz!