A bodabogyó évezredek óta felbecsülhetetlen értékű orvosság volt megfázásra, köhögésre, influenzára, felső légúti fertőzésekre, és meghűléses betegség tüneteinek megelőzésére. Ma már a modern tudomány is igazolja hagyományos felhasználását, és működési mechanizmusát. A bodzabogyó vírusok elleni hatékonysága kétféle hatásmechanizmuson át érvényesül: Hatóanyagai a fertőzés kezdeti fázisában blokkolják a vírus azon fehérjéit, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a vírus a sejtbe jutva ott szaporodni tudjon. A fertőzés későbbi stádiumában pedig olyan hírvivő anyagok termelődésére serkenti a szervezetet, amelyek hatására az immunrendszer hatékonyabban tud fellépni a kórokozókkal szemben. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően kedvezően hathat neuralgiás fájdalmak esetén is. Magas flavonoid tartalma a keringési rendszer működését támogatja.
Felhasználási javaslat a gyártó adatai alapján:
Mennyi a napi javasolt fogyasztás?
Napi 1-2 adag javasolt
1 adag - 7 g - nagyjából 1 evőkanál
1 zacskó kb hány napra elegendő?
Ha csak 1 evőkanállal eszik, akkor 1 hónapra elegendő, ha duplázza, akkor 15 napig.
Személyes megjegyzés a tapasztalatok alapján:
Eleinte gyorsan fogy. Aztán amikor kezdenek a hiányok csökkenni, akkor mérséklődik ez a késztetés.
Bár annyira finom, hogy tuti nem kell senkit a jövőben sem unszolni.